Dani Alves lehet minden idők legidősebb brazil játékosa a vébék történetében

2022. november 25. – 15:39

Másolás

Vágólapra másolva

A brazil TNT információi szerint meghúzódott a bokája a Juventusban játszó Danilónak, aki így kénytelen kihagyni a brazilok következő két vébémeccsét Svájc és Kamerun ellen.

Ez azt jelenti, hogy megüresedett a jobb védő poszt a brazil kezdőben, a másik jobbhátvéd pedig nem más, mint a 39 éves Dani Alves. Ez Alvesnek a harmadik vébéje 2010 óta (a 2018-ast sérülés miatt hagyta ki), de ha pályára lép, azzal megdönti Djalma Santos rekordját, aki 37 évesen lépett pályára a braziloknál az 1966-os vébén, ezzel máig ő a legidősebb.

Danilo sérülésével a brazilok bajban vannak, ugyanis Alves hiába kivételes fizikumú játékos, mégiscsak 39 éves már, ráadásul az idei szezontól nem is Európában játszik, hanem a mexikói első osztályban. De ami még nagyobb baj, hogy nincs más jobb szélen játszható védője a braziloknak, ha csak nem rakják át a másik oldalra az egyik balvédőt (Alex Tellest vagy Alex Sandrót) vagy középpályájáról esetleg Paquetát. Mindenesetre nem lesz könnyű dolga Tite szövetségi kapitánynak, ha Danilo sérülése ennyire súlyos.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!