A koreaiak szurkolásban lenyomták az uruguayi drukkereket, a pályán döntetlen lett az eredmény

2022. november 24. – 16:04

Másolás

Vágólapra másolva

Uruguay két kapufáig is eljutott a Dél-Korea ellen mérkőzésen, gólt azonban nem tudtak szerezni. Ahogy a koreai csapat sem, így megszületett a katari foci-vb negyedik 0-0-s döntetlenje.

Helyszíni tudósítónk, Fehér János beszámolója szerint a világbajnokság első napjaiban nem nagyon lehetett uruguayi szurkolókat látni Dohában, de csütörtökre már ők is nagyobb számban jelentek meg az utcákon. Jó három órával a meccs kezdete előtt tőlük zengett a metró. „Erre alapozva világoskékben úszó stadiont vártam, de az Education Cityben csak pár foltjuk volt. A pirosat húzó dél-koreaiak se voltak sokkal többen, de jóval intenzívebben szurkoltak, végig énekeltek, doboltak, a hangjuk betöltötte a stadiont, úgy tűnt, hogy az uruguayiak már kiénekelték magukat a metróban” – írta.

A mérkőzés helyszíne, a 45 ezer férőhelyes Education City Stadion egy Dohához képest jóval zöldebb egyetemi negyedben (erről majd bővebben is írunk majd) található, de építészetileg ez a legkevésbé emlékezetes vb-stadion. A telt ház nem jött össze, még úgy sem, hogy nemcsak a koreai és uruguayi szurkolók jöttek el, hanem sok brazil mezes drukker is volt a lelátón.

Dél-Korea kezdte valamivel jobban a mérkőzést. Korán és intenzíven letámadták az uruguayiakat, és az első 10 percben két szögletet is kiharcoltak, ám ezeke egyikéből sem lett komoly helyzet. Uruguay a 20. perc környékékén kezdte el felvenni a ritmust. Ekkor Giménez hosszú indítása után Valverde került helyzetbe, a lövése nem sokkal ment el a kapu mellett. Pár perccel később Núnez előtt volt lehetőség a gólszerzésre, de néhány centivel lemaradt Pellistri kapu elé tekert beadásáról.

A koreai csapat lenagyobb sztárja, az arccsonttörés miatt maszkban játszó Szon Hung Min a 26. percben villant meg először, két uruguayit is kicselezett a bal szélen, de a tizenhatos sarkáról eleresztett, nem túl erős lövését Oliveira könnyedén kifejelte. Az ebből induló kontratámadás végén ismét Núnez került helyzetbe, de túl hosszú átadást kapott, így a koreai kapus, Kim Szung Kju el tudta előle ütni a labdát.

A 33. percben Hvang I Dzso hagyta ki az első félidő legnagyobb koreai helyzetét, az ötös környékén kapta üresen a labdát, de átvétel helyett egyből lőtt, a labda pedig a kapu fölött szállt el. A 44. percben Uruguay ennél is közelebb járt a gólhoz, egy szöglet után a 160. válogatott meccsét játszó Godín fejelt kapufát.

A két válogatott a folytatásban sem találta a fogást a másikon, csak elvétve jutottak el kapura lövéseikig. Luis Suárez sem tudott sokat hozzátenni az uruguayiak támadójátékhoz, ezért a 67. percben a másik veterán csatár, Edinson Cavani állt be a helyére, de ő sem talált a kapuba. A 89. percben Valverde járt a legközelebb a gólhoz, a tizenhatoson kívülről eleresztett lövése a koreai kapufán csattant.

Uruguay–Dél-Korea 0-0

  • Sárga lapok: Cáceres 57., Cso Kue Szung 88.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!