A dánok cáfolták, hogy kilépnének a FIFA-ból a szivárványos karszalag betiltása miatt

2022. november 24. – 12:34

Másolás

Vágólapra másolva

Nem igazak azok a híresztelések, amelyek szerint a Dán Labdarúgó-szövetség (DBU) arra készül, hogy kilépjen a FIFA-ból a szivárványos, „One Love” feliratú karszalag betiltása miatt – közölte a dán szövetség a Reutersszel.

Szerdán a dán szövetség vezetői sajtótájékoztatót tartottak a katari világbajnokságon, ahol nagyon élesen kritizálták a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget (FIFA), és kijelentették, hogy nem támogatják Gianni Infantino FIFA-elnök újraválasztását.

A sajtótájékoztató után olyan médiajelentések láttak napvilágot, amelyek szerint Jesper Møller, a DBU elnöke azt mondta, hogy a szövetség fontolgatja a kilépést a FIFA-ból, ám ezek nem voltak pontosak. „Ez nem hangzott el a sajtótájékoztatón. Kritikusak és elégedetlenek vagyunk, és nem szavazunk a jelenlegi FIFA-elnökre. A további lépéseket a skandináv és európai kollégáinkkal fogjuk megvitatni” – reagált a dán szövetség, amely egy közleményt is kiadott a karszalag-üggyel kapcsolatos álláspontjukról.

Ebben azt írták, hogy a FIFA eredetileg egyértelművé tette, hogy a karszalag bármilyen használatát pénzbírsággal szankcionálják. „Ezt a szankciót a szövetségek el tudták fogadni. De egyetlen nappal Dánia november 22-i, Tunézia elleni mérkőzése előtt a FIFA megváltoztatta a megközelítést, és a szövetségeket nem csak pénzügyi, hanem sportszankciókkal is megfenyegette. A FIFA azt közölte, hogy a legenyhébb büntetés a sárga lapja, de a szankciók között szerepelhet a kizárás is” – áll a közleményben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!