Id. Dárdai Pál után ifj. Dárdai Pál is eljutott a magyar válogatottságig

2022. november 20. – 21:52

Másolás

Vágólapra másolva

Ugyan csak utólag hívták be a keretbe, de valószínűleg soha nem felejti el Dzsudzsák Balázs búcsúmeccsét Dárdai Palkó. Dárdai Pál egykori válogatott játékos és szövetségi kapitány nagyobbik fia német–magyar kettős állampolgár, és a Hertha Berlinben nevelkedett, azonban tavaly óta már a Videotonban játszik. Ez az első magyar válogatott mérkőzése, így most már a Dárdai család két tagja is elmondhatja magáról, hogy válogatott.

Az ifjabbik Dárdai egyébként sokáig kacérkodott a német válogatottsággal, megfordult több korosztályos válogatottban is, de végül a magyart választotta. Érdekesség, hogy Dárdai másik fia, Márton is többször megfordult a német utánpótlás-válogatottakban, azonban a 20 éves játékos jelenleg is a Hertha játékosa, ahol 2020 óta már két tucat felnőtt mérkőzésen pályára is lépett. Mártont azonban még német játékosként kezelik, valószínűleg még ő is addig vár, amíg van esélye a német válogatottságra.

Hasonló történt egyébként Orbán Willivel is, aki alapvetően német válogatott akart lenni, de hiába várt, nem kapott behívót, így végül Magyarországot választotta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!