Mocsai Lajos szerint tragikus, ami a női kézilabda-válogatottal történt az Európa-bajnokságon

2022. november 19. – 13:08

Másolás

Vágólapra másolva

„Ez tragédia!” – ezekkel a szavakkal értékelte a magyar férfi kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Mocsai Lajos a női válogatott Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményét, írja a Nemzeti Sport. A magyar női kézilabda-válogatott az utolsó Európa-bajnoki mérkőzését ugyan megnyerte, de az eredeti céltól, a nyolc közé kerüléstől elmaradt. Hogy mi lehetett az oka a válogatott helyenként lesújtó játékának, arról Borsos Attila korábbi válogatott játékost kérdeztük.

Visszatérve Mocsai Lajosra, aki a Sydney-ben olimpiai ezüstérmes női válogatott egykori edzője is volt, az eredménnyel kapcsolatban a következőket fogalmazta meg Sport TV Kézivezérlés Extra című műsorában:

„Egy Európa-bajnokságon a folyamatos felépítésnél annak örültünk, hogy minden mérkőzésen volt 10-20 vagy 30 percünk, és a végén egy szégyenteljes eredmény után egy győztes meccsel jövünk haza, milyen jó, ez marad meg. A 11. helyen. Ez tragédia! Azt gondolom, a minket körülvevő mentalitáson kell alapvetően változtatni”

A műsorban szóba került továbbá az is, hogyan lehetne változtatni, miért van bizonyos szempontokból elmaradva a magyar csapat a skandináv játékosoktól, a sportforma kialakításának fontosságáról, miért lenne érdemes újragondolni mind a védekezési, mind a támadási stratégiát, és hogy mi a helyzet az utánpótlással.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!