Kubatov szerint Kósa korcsolyaszövetségén múlt a Liu testvérek országváltása

2022. november 19. – 17:04

Másolás

Vágólapra másolva

Rövid sporttémájú interjút készített Kubatov Gáborral a Hír TV, a beszélgetés során a Liu testvérek országváltását is érintették. A két világklasszis gyorskorcsolyázó egyesületi szinten a Ferencvároshoz tartozott, ezért van relevanciája Kubatov véleményének.

Szerinte Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang távozása elsősorban Magyarországnak veszteség, egyébként pedig úgy látja, hogy a történet egy dolgon múlott: „valahogy a szövetségnek nem sikerült megegyezni az edzőjükkel”.

„Ezen múlt az egész szerintem”

– mondta.

A Fidesz pártigazgatója szerint a Ferencváros mindent megtett, próbáltak közbelépni, mediálni, kommunikálni, a szövetség úgy döntött, hogy nem fizeti tovább az edzőjüket.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséget egyébként Kubatov párttársa, Kósa Lajos vezeti, így a kritika lényegében neki is szól.

Korábban Kósa is elmondta véleményét a sportolók országváltásáról. Szerinte az egész valószínűleg annak köszönhető, hogy edzőjüket, Csang Csing Linát elcsábította Kína a válogatott élére, amivel értelemszerűen a tréner legnagyobb álma vált valóra.

Az ügy hátteréről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!