A szezon végén távozik a győri kézilabdacsapat BL-győztes edzője

2022. november 18. – 10:59

Másolás

Vágólapra másolva

Nem hosszabbítja meg az idény végén lejáró szerződését Ambros Martín és a Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatának vezetése, írja a győri klub pénteki közleménye alapján az MTI.

A közlemény szerint a tréner maga jelezte a felnőtt csapatot üzemeltető Győri ETO Kft. ügyvezetésének, hogy nyártól új feladatokra szeretne koncentrálni, addig azonban minden fronton győzni akar az együttessel.

„Győrbe történő visszatérésemkor az a cél vezérelt, hogy újra rátérjünk a korábban közösen elért sikerek útjára, a győztes útra. Hittem, és továbbra is szilárdan hiszem, hogy együtt ismét sikerülhet felérni a csúcsra, és minden esélyünk megvan arra, hogy elérjük a céljainkat” – fogalmazott az edző. Kiemelte, hogy 2021 elején új kihívásokat fogalmazott meg magának, ezekről nem tett le, csak elhalasztotta az ETO hívása miatt, nyártól pedig ismét ezekre szeretne koncentrálni.

„Hálásan fogok majd távozni, hiszen ismét részese lehettem a győri kézilabdás közösségnek, az ETO-családnak, akik számomra a világ legjobb szurkolói is egyben. Lehetetlen most megmondani hogyan zárul majd az idei évad, de az biztos, hogy mindent megteszünk a győzelmekért” – nyilatkozta Ambros.

Ambros Martín, a kézilabda női Bajnokok Ligája döntőjében játszott Győri Audi ETO KC–Vipers Kristiansand mérkőzés előtt a budapesti MVM Dome sportcsarnokban 2022. június 5-én – Fotó: Kovács Anikó / MTVA
Ambros Martín, a kézilabda női Bajnokok Ligája döntőjében játszott Győri Audi ETO KC–Vipers Kristiansand mérkőzés előtt a budapesti MVM Dome sportcsarnokban 2022. június 5-én – Fotó: Kovács Anikó / MTVA

Endrődi Péter ügyvezető kiemelte, a jövővel kapcsolatban nyílt, egyenes, őszinte megbeszéléseket folytattak az elmúlt időszakban Martínnal, döntését pedig elfogadják. „Céljaink változatlanok, azaz együtt, Ambrossal közösen szeretnénk minden fronton az élen végezni. Az egyeztetések már megkezdődtek, a vezetőedzői posztra esélyes trénerek egy szűk elitjével állunk tárgyalásban” – mondta a sportvezető.

Ambros Martín 2021. május 10-én foglalta el ismét a Győri Audi ETO KC vezetőedzői posztját. Az azóta eltelt időszakban 67 tétmérkőzésen vezette a csapatot, mérlege 60 győzelem, 2 döntetlen és 5 vereség. Irányításával a 2020/21-es szezon végjátékában Magyar Kupa-aranyérmet nyert a csapat, a Bajnokok Ligája négyes döntőjében pedig bronzérmet szerzett. A 2021/22-es szezonban bajnoki aranyéremre vezette a klubot, valamint ezüstérmet szerzett a Bajnokok Ligájában és a Magyar Kupában is.
Az 54 éves Ambros korábban 2012 és 2018 között ült már a győri kispadon, akkor a BL-t négyszer, a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát egyaránt ötször nyerte meg. A tréner 2016-ban pár mérkőzés erejéig Elek Gáborral a magyar női kézilabda-válogatott ideiglenes szövetségi kapitánya is volt.

Nem ő az egyetlen edző, aki távozik posztjáról, a szezon végén a bajnoki címvédő Pick Szeged férfi kézilabdacsapat spanyol vezetőedzője, Juan Carlos Pastor, valamint Marko Krivokapić másodedző is befejezi a munkát csapatánál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!