Kósa: Liuék után több százmilliót kell fizetnie valakinek az országváltásért

2022. november 9. – 18:23

Kósa: Liuék után több százmilliót kell fizetnie valakinek az országváltásért
A kétszeres olimpiai bajnok Liu Shaoang mögött a háttérben az elnök, Kósa Lajos – Fotó: Bődey János/Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke, Kósa Lajos arról beszélt a Nemzeti Sportnak, hogy az országváltási kérelmét kedden bejelentő olimpiai bajnok testvérpár Liu Shaolin és Liu Shaoang távozása elé nem gördít akadályt, de a számlát rendezni kell.

Kósa úgy fogalmazott: „A szövetséggel megkötött sportolói szerződés szerint, ha egy versenyző más ország színeiben kíván versenyezni, csak abban az esetben teheti meg három éven belül, ha a MOKSZ részére valaki visszafizeti a sportolóra fordított utolsó hároméves időszakban keletkezett költségeket.” A futballban ismert a nevelési költségtérítés, úgy tűnik, a hazai szövetség ennek egy speciális változatát dolgozta ki.

„100-150 millió forintról van szó fejenként” – jelentette ki az elnök. Nem szeretnének eléjük kicsinyes okokból akadályokat állítani, de a szövetség és az állami költségvetés érdekét védik. „Sohasem tudhatjuk, mit hoz a jövő, ahogyan Linának is elmondtuk, úgy a fiúknak is el fogjuk, az ajtónk mindig nyitva áll előttünk” – összegzett. A kínai Csang Csing Lina volt a magyar szövetségi kapitány még a februári téli olimpián.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!