Kassai Viktor és Kaká ugyanazt a diplomát kapta az UEFA székházában

2022. november 8. – 12:21

Másolás

Vágólapra másolva

„Különleges nap ez, mert nemcsak egy oklevéllel távoztok, hanem egy másik erős értékkel, barátságokkal. Pontosan tudjátok, mennyi áldozatot hoztatok az elmúlt három évben a képzés alatt, amikor össze kellett egyeztetni a magánéletet és a szakmai utakat. Ismét győztesek lettetek” – ezekkel a szavakkal méltatta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szlovén elnöke, Alexander Ceferin azokat az egykori futballistákat, vezetőket, akik részt vettek a szervezet sportmenedzseri mesterképzésén. Az egykori futballsztárok, vezetők, 2019-ben kezdték a tanulmányaikat, de a teljes képzés a koronavírus-járvány miatt egy évvel tovább tartott, mint tervezték.

Magyarországról a korábbi FIFA-játékvezetőt, Kassai Viktort vették fel erre a képzésre. „Fontosnak tartom, hogy vezetőként úgy foglalkozzam a játékvezetéssel, hogy szakirányú képzést kaptam, hiszen ez egy külön szakma, itt nem elég, ha valaki jó játékvezető volt aktív korában. Az UEFA-képzés után akár klubvezetőként is dolgozhatnék, de nekem a szívem a játékvezetéshez áll közelebb, így örömmel veszek részt jelenleg az UEFA mentorprogramjában” – mondta a Telexnek májusban a Bulgáriában dolgozó Kassai.

A 2011-ben BL-döntőt vezető Kassainak csoporttársa volt a világbajnok, BL-győztes brazil Kaká, vagy a 87-szeres brazil válogatott kapus, Júlio César, és az orosz Andrej Arsavin, vagy a vb-ezüstérmes francia Florent Malouda is. „Nem jártam egyetemre, elhihetik, mennyire féltem a beiratkozás napján” – mondta César.

A norvég szövetség elnöke, Lise Klaveness is a végzősök között volt. Magyarországról a Ferencváros sportigazgatójának, Hajnal Tamásnak van ilyen végzettsége, ő mindjárt az első évfolyamba bekerült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!