A Liverpool sztárja nélkül mennek a brazilok a focivébére

2022. november 7. – 18:26

Másolás

Vágólapra másolva

Kihirdette Tite – a torna után biztosan távozó – szövetségi kapitány az idei focivébére készülő brazil válogatott keretét, írja az MTI. A 26 fős keretből a legnagyob hiányzó Roberto Firmino, a Liverpool csatára, aki annak ellenére sem került be, hogy 9 támadót hívtak be a csapatba.

Ott van viszont az a Dani Alves, aki már 39 éves, és ezzel a harmadik focivébéjére készülhet. Azért csak a harmadik, mert a 2018-ast sérülés miatt ki kellett hagynia a jelenleg Mexikóban játszó szélsővédőnek.

A többi helyen nincs nagy meglepetés, Neymar vezérletével csupa topcsapatos játékossal indul Katarba Brazília. A keretben egyébként van három hazai játékos is: a harmadik számú kapus Weverton a Palmeirasból, a középpályás Everton Ribeiro és a csatár Pedro pedig a Flamengóból került be. A vébé G csoportjában a brazilok Svájccal, Szerbiával és Kamerunnal mérkőznek meg:

A brazilok 26 fős világbajnoki kerete:

  • kapusok: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras)
  • hátvédek: Bremer (Juventus), Dani Alves (UNAM), Danilo (Juventus), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Eder Militao (Real Madrid), Thiago Silva (Chelsea), Alex Sandro (Juventus), Alex Telles (Sevilla)
  • középpályások: Casemiro (Manchester United), Fabinho (Liverpool), Fred (Manchester United), Bruno Guimarăes (Newcastle), Lucas Paquetá (West Ham), Everton Ribeiro (Flamengo)
  • támadók: Antony (Manchester United), Gabriel Jesus (Arsenal), Gabriel Martinelli (Arsenal), Neymar (Paris Saint-Germain), Pedro (Flamengo), Raphinha (Barcelona), Richarlison (Tottenham Hotspur), Rodrygo (Real Madrid), Vinícius Junior (Real Madrid)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!