Kórházba került Mészöly Kálmán, a fia szerint már jobban van

2022. november 2. – 21:41

Másolás

Vágólapra másolva

Kórházba került Mészöly Kálmán, a Vasas egykori legendás focistája, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya. A Sportal korábban arról írt, hogy a „Szőke Sziklának” becézett Mészöly kritikus állapotban van, és a János kórház belgyógyászati osztályán fekszik.

Később Mészöly fia, Mészöly Géza azonban már arról beszélt, hogy édesapja jobban van. Mint elmondta, tüdőgyulladással, keringési rendellenességgel és fertőzéssel került kórházba Mészöly, az orvosok szerint azonban a helyzethez képest jó állapotban van. „Bízunk benne, hogy most is felépül, és a szervezete legyőzi a betegséget” – fogalmazott Mészöly Géza, aki apjához hasonlóan focista volt, majd edző, jelenleg pedig a Szombathelyi Haladás szakmai vezetője.

„Erős az Öreg, ezt is túléli” –mondta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Mészöly, aki csodálkozott, hogy csak most látott napvilágot a hír, mert elmondása szerint édesapja napok óta kórházban van, és az orvosi beavatkozások hatására már „megerősödött, szerencsére sokkal jobban van.”

A 81 éves Mészöly Kálmán az elmúlt években többször is kórházi ellátásra szorult, 2018-ban azonban személyesen tudta átvenni az MLSZ életműdíját az Év Sportolója Gálán, majd a Budafok első NB I.-es mérkőzésén is ott volt 2020-ban.

A 61-szeres magyar válogatott védő egész pályafutását a Vasasban töltötte, majd edzőként több csapatnál is megfordult, és 1981-ben a magyar válogatott az ő vezetésével jutott ki a spanyolországi világbajnokságra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!