Elnézést kért a Fradi, amiért nem engedték be a hokimeccsre az erdélyi születésű jégkorongozót

2022. október 28. – 18:03

Elnézést kért a Fradi, amiért nem engedték be a hokimeccsre az erdélyi születésű jégkorongozót
Fotó: Gyergyói Hoki Klub / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Elnézést kért a Ferencvárosi Torna Club, amiért 2022. október 26-án szerdán nem engedték be a Tüskecsarnokban rendezett FTC-Telekom – Gyergyói Hoki Klub Erste Liga-mérkőzésre a 27 éves, többszörös magyar válogatott jégkorongozót, Reisz Áront. Az eset pikantériája, hogy Reisz utánpótlás játékos korában a Ferencváros és Dunaújváros közös U18-as keretének játékosa is volt (18 meccsen 19 gól és 12 assziszt volt a mérlege), abban a szezonban a Fradi bajnoki címet is szerzett.

A klub belső vizsgálatot indított, amely során megállapították, hogy a szakosztály hibát követett el, amikor sem a mérkőzés szervezésekor, sem a mérkőzés időpontjában

nem adott egyértelmű tájékoztatást arról, hogy a vendégszurkolók esetében milyen szabályok szerint jár el.

A Ferencvárosi Torna Club a hiányos tájékoztatásért és a szurkolók kezelése során felmerült problémákért elnézést kér, a szükséges intézkedéseket meg fogja tenni. Az FTC meghívja soron következő, október 29-én tartandó bajnoki mérkőzésére az Újpest elleni Derbire a Gyergyói Hoki Klub és a Csíkszeredai Sport Klub vezetőit és játékosait.

A klub kárpótolja azokat a szurkolókat is, akik a pontatlan tájékoztatás miatt nem jutottak be a szerdai mérkőzésre. Akik érvényes jeggyel rendelkeztek, de nem engedték be őket az FTC-Telekom-Gyergyói Hoki Klub mérkőzésre, visszakapják a jegy árát.

A játékos a szerdai esetről a Facebookján tett közzé posztot, amihez egy rövid videót is mellékelt, amelyből az derül ki, hogy a játékos azért nem mehetett be a meccsre a hazai szektorba – ahová korábban online megvette a jegyét –, mert a Fradi biztonság őrei szerint „román, csíkszeredai születésű”. A párbeszéd így hangzik a videón:

– Döme, nem látom, nézd már meg a izéjét, aszongya, hogy ő magyar.
– Megnéztem, persze. Román, és csíkszeredai születésű.
– Akkor köszönjük – ezt már Reisznek és az apjának mondják, akik nem is tudnak továbbmenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!