Megverte a Lipcse a Real Madridot, de még nem jutott tovább a BL-ben

2022. október 25. – 22:59

Megverte a Lipcse a Real Madridot, de még nem jutott tovább a BL-ben
Nkunku a második lipcsei találatot Szoboszlai Dominikkel ünnepli – Fotó: Hendrik Schmidt/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája ötödik játéknapján kiderült, hogy a Juventus nem lehet ott a tavaszi folytatásban, mert kikapott a Benficától. A PSG és a Chelsea is nyolcaddöntős már, a Real május után szenvedett vereséget.

A címvédő Real Madrid három kulcsjátékosa nélkül utazott Lipcsébe, a friss aranylabdás Karim Benzema mellett Luka Modrić sem játszott, és az uruguayi Valverdét sem küldhette csatába Carlo Ancelotti.

A spanyolok már továbbjutottak, a németek egy győzelemmel tehettek nagy lépést e felé. A Lipcse ennek megfelelően agresszíven kezdett, már az első percben kialakította első helyzetét, a 13. percben pedig meg is szerezte a vezetést. Szoboszlai jobb oldali szöglete után Silva csúsztatta meg a labdát, ezt óriási bravúrral még hárította Courtois, a kapusról kipattanó labdát Gvardiol bólintotta 3 méterről a kapuba. A Real összezavarodott, a Lipcse érezte az esélyt: Haidara csavarását még menteni tudta a belga kapus, egy újabb szöglet után azonban ismét kapitulált a vendégcsapat védelme. A 18. percben egy levágódó labdát Nkunku úgy rakott maga elé, hogy kapura is fordult, és a felső léc segítette a gólvonalon túlra a bombáját.

A Real a 35. percben találta el először a kaput, Rodrygo éles szögből a rövid felsőt vette célba, de a Gulácsi Pétert helyettesítő Blaswich fölé ütötte. A 41. percben a születésnapos Szoboszlai Dominik került helyzetbe, 16 méterről lőtt, de nem pontosan, így Courtois magához ölelte a labdát. A magyar középpályás a meccset a jobb oldalon kezdte, onnan átvitték a balra, onnan indulva általában veszélyesebb szokott lenni.

Még a félidő vége előtt szépített a Real: Asensio húzott el a jobb oldalon – Szoboszlai és Silva között lépett ki –, a beadására Vinicius érkezett, és 10 méterről a kapu bal oldalába fejelt.

A második félidőben mindkét oldalon voltak nagy helyzetek, Willi Orbán kitűnt a védőmunkájával, többször meg tudta állítani a villámgyors Viniciust, összességében alig veszített párharcot. A 80. percben Vinicius nagy helyzetben 3 méterről hibázott, a másik oldalon Simakan elfutása után Werner egy perc múlva nem, igaz, az üres kapuba kellett csak passzolnia. A végeredményt Rodrygo állította be tizenegyesből. A Sahtar ellen a jövő héten a döntetlen is elég Szoboszlaiéknak idegenben.

A többi meccsen

A Chelsea győztes gólját Kai Havertz lőtte egy tökéletes csavarással, a Milan kiütötte Zágrábban a Dinamót. Az olasz bajnoknak a továbbjutáshoz még egy döntetlenre van szüksége, a jövő héten a Salzburgot fogadja. A francia bajnok PSG hétnél állt meg, és mivel a Juventus gyengén futballozott az első félidőben Lisszabonban, a Benfica ezt kihasználta. Az olaszok háromgólos hátrányban ébredtek, de már nem tudtak egyenlíteni, és a 4–3-as vereséggel kiestek. A City kihagyott egy tizenegyest Dortmundban, így gól nélküli döntetlennel biztosította mindkét csapat a helyét a 16 között.

E csoport: Salzburg – Chelsea 1–2, Dinamo Zagreb – AC Milan 0–4
A csoport állása: 1. (és nyolcaddöntős) Chelsea 10 pont, 2. AC Milan 7, 3. Salzburg 6, 4. Dinamo Zagreb 4
F csoport: Celtic – Sahtar Donyeck 1–1, RB Leipzig – Real Madrid 3–2
A csoport állása: 1. (és nyolcaddöntős) Real Madrid 10 pont, 2. RB Leipzig 9, 3. Sahtar Donyeck 6, 4. Celtic Glasgow 2
G csoport: Sevilla – FC Köbenhavn 3–0, Dortmund – Manchester City 0–0
A csoport állása: 1. (és nyolcaddöntős) Manchester City 11 pont, 2. (és nyolcaddöntős) Borussia Dortmund 8, 3. Sevilla 5, 4. FC Köbenhavn 2
H csoport: Paris Saint-Germain – Maccabi Haifa 7–2, Benfica – Juventus 4–3
A csoport állása: 1. (és nyolcaddöntős) Paris Saint-Germain 11 pont (14–6), 2. (és nyolcaddöntős) Benfica 11 (10–6), 3. Juventus 3 (8-11), 4. Makkabi Haifa 3 (6–15)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!