Győztes meccs után rúgták ki a Honvéd vezetőedzőjét

2022. október 24. – 15:55

Másolás

Vágólapra másolva

A Honvéd 2-0-ra nyert a hétvégi NB I.-es fordulóban, de ez a Zalaegerszegen elért siker kevés volt ahhoz, hogy a skót edző, Tam Courts megmentse az állását. A klub közleménye szerint közös megegyezéssel távozik a szakember a klubtól.

A Honvédot összesen 12 bajnoki és 2 kupamérkőzésen irányította a skót Dundee-tól érkezett szakember, ezeken 5 győzelem, 4 döntetlen és 5 vereség volt a mérlege, és fontos szerepe volt abban, hogy több akadémistát is sikerült beépítenie a felnőttcsapat keretébe. A Honvéd a nyolcadik helyen áll 12 forduló után 13 ponttal.

A ZTE–Honvéd-meccsnek amúgy lesz még utóélete, a hazai szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága eljárást indít, mert a vendégdrukkerek a hazai edző szerint huhogtak a második félidőben. Ricardo Moniz emiatt le is parancsolta a csapatát a pályáról, de később folytatták a találkozót.

A Honvéd kevéssel Courts távozása után megnevezte az új edzőt: a horvát Dean Klafuric irányíthatja majd a csapatot. „Tapasztalt és szenvedélyes edző érkezik a Honvédhoz, eddigi pályafutása során a fiatal játékosok képzésében és a legmagasabb szintre juttatásában is fontos szerepet vállalt, többek között Marko Pjaca és Josip Brekalo nevét említhetem” – méltatta az 50 éves szakembert Chris Docherty sportigazgató.

A hazai bajnokságban a Honvéd az ötödik klub, amelyik edzőt cserélt. A sorrend: Debrecen, Vasas, Mezőkövesd, Fehérvár, Honvéd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!