A zalaegerszegi edző leparancsolta a pályáról futballcsapatát rasszista bekiabálások miatt

2022. október 22. – 16:56

Másolás

Vágólapra másolva

Percekig állt a játék a Zalaegerszeg-Budapest Honvéd NB I.-es meccsen, mert a hazaiak edzője, Ricardo Moniz rasszista bekiabálások miatt lehívta csapatát a pályáról.

Az 56. percben, a Honvéd 2-0-s vezetésénél Ricardo Moniz besétált a pályára, miközben a negyedik játékvezető tudtára próbált volna adni valamit. Az edzőt nem sikerült leparancsolni, így a meccset vezető Bognár Tamás bírótól egy piros lapot kapott.

A játékosok eközben egymással voltak elfoglalva, mert a hazai Christy Manzinga összebalhézott az őt szerinte kibillentő Dokával, így kisebb lökdösődés kezdődött.

Moniz a piros lapja után nem ment az öltözőbe, sőt egész csapatát leparancsolta a pályáról. Hosszú huzavona kezdődött, elsőre nem igazán lehetett tudni, mi történt. Pár perc után a zalaegerszegi csapat az öltöző felé vonult, csak Dragóner Attila sportigazgató kérésére maradtak végül, majd visszasétáltak a pályára.

A meccs még így sem tudott folytatódni, a két csapat játékosai továbbra is vitatkoztak egymással.

A pálya közepén eközben Ricardo Moniz piros lapot kapott Bognár Tamás bírótól. Az edző nem hagyta el a kispadot, sőt hevesen integetni kezdett a csapatának, hogy vonuljanak be az öltözőbe.

Az M4 Sport szerint Moniz rasszista bekiabálások miatt hívta le a csapatát. Manzingát érte inzultus, amikor a Honvéd-szurkolók előtt ütközött Dokával.

Miután a játék folytatódott, az eredmény már nem változott, 2-0-ra nyert a Honvéd. A meccs viszont még biztosan vet hullámokat, a fegyelmi bizottság tárgyalhatja majd az ott történteket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!