A Fradi célja, hogy a legismertebb magyar márkává váljon

2022. október 20. – 15:28

Másolás

Vágólapra másolva

„A Ferencváros az elmúlt 11 évben megduplázta szimpatizánsai létszámát, 2 millió 200 ezer a legfrissebb adatunk”

– erről Orosz Pál, a klub vezérigazgatója beszélt azon a csütörtöki, budapesti konferencián, ami az Együtt a Sportért nevet kapta, és amit a The Path Sports Management szervezett. Orosz adati szerint az ország lakosságának tehát az ötöde figyeli fokozottan a klub eredményeit, míg a vezetés 2011-es érkezésekor ez a szám még csak alig több mint egymillió volt. A folyamatos sikerek nagyot lendítettek ezen a számon, a Fradi ugyanis sorrendben negyedszer jutott el valamelyik európai kupasorozat főtáblájára, idén az Európa-ligában szerepelnek, négy forduló után csoportelsők, karnyújtásnyira a továbbjutástól.

Orosz a Puskás Arénában tartott előadásában kitért az 1899-ben alapított klub múltjára, jelenére. Elmondta, hogy minden sorozatot szeretnének megnyerni, amin elindulnak – az szerdán, Iváncsán viszont kiderült a hosszabbításos vereséggel, hogy a Magyar Kupát idén már nem tehetik a vitrinbe.

A vezérigazgató azt is elmondta: ez az adat, hogy az ország ötöde elkötelezett a klub felé, nemcsak egy lehetőség a Fradi brandépítésére, hanem egy hatványozott felelősség is. Külön beszélt arról, hogy az 1965-ös VVK-kupa megnyerésekor a Fradi közel egy szinten állt a Juventusszal, most viszont alig látszik a Fradi az olaszok szintjéről, amiben a szocializmusnak is megvan a sara.

Mindent megtesznek azonban azért, hogy ebben változás álljon be. A jövő héten elérhetik a legmerészebb céljukat, hogy tavasszal is ott legyenek a nemzetközi kupában. Ehhez egy pontot kell szerezniük a Monaco ellen az El-ben, vagy november elején a török Trabzonspor otthonában. Az a céljuk, hogy a Fradi legyen a legismertebb magyar brand, noha évek vesztek el 2010 környékén. Van saját médiaügynökségük, el tudják látni hírekkel, anyagokkal az újságokat, tévéket.

Sok munkájuk van abban, hogy a stadionban olyan hangulat alakult ki, hogy Angliából és Belgiumból is befutnak hozzájuk jegyigénylések. Az új stadionban új szurkolói kultúrát teremtettek.

Harcolnak a kirekesztés ellen, amikor valaki bedobott valamit a pályára, megmutatták neki egy kinyomtatott fotón, hogy éppen elhagyja a kezét a tárgy, ez egy megfellebbezhetetlen bizonyíték volt, és a drukkernek el kellett hagynia a stadiont.

Amikor átvették a klub irányítását, minden héten jelenése volt az UEFA székházában a fegyelmi bizottságnál, és olykor már sajnálkozva néztek rá, hogy már megint idézést kapott, mire ő csak bólogatott, már megint ott van.

„A Fradi egy love brand. Aki megszereti a klubot, nem fog váltani. Lehet, hogy italról, cipőről, pólóról, váltani fog valaki, de aki fradista lesz, az örök életére az marad, és nem fog másik klubnak drukkolni. A sky boxaink telítettek, sorban állás van, hogy oda bekerülhessenek, három évre szóló szerződéseket kötünk. Sikerünk egyik titka még, hogy a kitartunk a klubépítésben résztvevő embereink mellett” – mondta Orosz.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!