Törött csuklóval védett tizenegyest a portugál kapus az angol bajnokságban

2022. október 15. – 19:59

Másolás

Vágólapra másolva

A Wolverhampton Wanderers portugál kapusa, José Sá törött csuklóval védte ki a Nottingham Forest tizenegyesét a szombati Premier League-mérkőzésen. A Wolverhampton Sá védésének (is) köszönhetően 1-0-ra nyert, így fontos három pontot szereztek a kiesés elleni harcban.

A 29 éves kapus még augusztusban, a Fulham elleni bajnokin sérült meg, azon a meccsen szintén kivédett egy tizenegyest. Sá csuklósérülését egészen idáig nem hozta nyilvánosságra a Wolverhampton, de a mostani forduló előtt a csapat megbízott vezetőedzője, Steve Davis megerősítette, hogy a kapusuk hónapok óta törött csuklóval játszik.

„Vannak különböző csontok a csuklóban, amelyek kisebb valószínűséggel törnek el, mint mások, vagy kevésbé jelentenek problémát, ha eltörnek. A múltban játszottam törött lábujjakkal, ez egy kicsit a fájdalomtűrésről is szól és arról, hogy mennyit bírsz elviselni. A végén az orvosi stáb, az edző és a játékos döntést hoz arról, hogy az adott játékos játszhat-e az adott sérüléssel. Ha mindannyian úgy látják, hogy játszhat, akkor játszani fog” – idézte Davis szavait a The Athletic.

José Sá tizenegyest véd a Wolverhampton Wanderes–Nottingham Forest angol bajnoki mérkőzésen 2022. október 15-én – Fotó: Geoff Caddick / AFP
José Sá tizenegyest véd a Wolverhampton Wanderes–Nottingham Forest angol bajnoki mérkőzésen 2022. október 15-én – Fotó: Geoff Caddick / AFP

José Sá ebben a szezonban eddig mind a tíz bajnoki mérkőzésen kezdett. A mostani, Nottingham Forest elleni mérkőzés különösen fontos volt számukra, ugyanis a forduló előtt mindkét csapat kieső helyen állt. Az újonc Notttingham 5 ponttal a 19., a Wolverhampton 6 ponttal a 18. volt a tabellán.

A hazai pályán játszó Wolverhampton Rúben Neves tizenegyesgóljával szerzett vezetést az 56. percben. A 79. percben a Nottingham is tizenegyest rúghatott, de Brennan Johnson lövését Sá nagy bravúrral oldalra ütötte. A győzelemmel a Wolves elmozdult a kiesőzónából, 9 ponttal már a 17. helyen állnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!