Arculcsapás lenne, ha felülbírálnák Djoković ausztráliai kitiltását

2022. október 12. – 17:37

Másolás

Vágólapra másolva

Tavaly januárban kitoloncolták, és három évre kitiltották Ausztráliából a világ egyik legjobb teniszezőjét, Novak Djokovićot. A szerb játékos úgy akart belépni az országba, hogy nem oltották be a koronavírus elleni vakcinával. Az ügy nagy vihart kavart, mert Djoković elrepült Melbourne-be, majd 12 napon át tárgyaltak az ügyéről, de végül az év első Grand Slam tornáján nem léphetett pályára.

A jövő januári verseny előtt a torna igazgatója, Craig Tiley arról beszélt a BBC-nek, hogy ők az ausztrál kormányra nem tudnak nyomást gyakorolni: ha vízumot kap, boldogan fogadják el a nevezését, de mást nem tehetnek.

Djoković kitiltása felett kivételes indokkal szemet lehetne hunyni, de ezt az ausztrál kormánynak kell megtennie, és engedélyeznie a belépését. Karen Andrews korábbi belügyminiszter azonban már most jelezte, hogy a beengedése arculcsapás lenne azokkal az ausztrálokkal szemben, akik betartották a szabályokat, és megkapták az oltásokat.

A világranglista hetedik helyére visszacsúszó Djokovic nemcsak az ausztrál tornát, hanem az amerikait is kihagyta, oda sem léphetett be oltás hiányában. A visszaesésében közrejátszott az is, hogy ezen a két nagy versenyen nem tudta megvédeni korábban szerzett pontjait.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!