Két góllal vezetett a Bayern München, a 95. percben egyenlített a Dortmund

2022. október 8. – 21:27

frissítve

Két góllal vezetett a Bayern München, a 95. percben egyenlített a Dortmund
Manuel Neuer már nem érte el a labdát, Modeste fejesével egyenlített a Dortmund a Bayern München ellen – Fotó: Benjamin Westhoff / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyon úgy tűnt, hogy a Bayern München ismét legyőzi idegenben a Dortmundot a német labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában. Goretzka remek lövése után már a 33. percben megszerezték a vezetést a bajorok, majd a második félidő elején Sané szinte ugyanolyan távolságból talált be, így már 2-0-ra vezetett a Bayern.

A Dortmund azonban nem adta fel, és a 74. percben egy remek kiugratás után Anthony Modest középre tette a labdát, ahol érkezett Youssoufa Moukoko, és szépített.

A végén jött aztán az igazi dráma. Előbb a 91. percben kiállította játékvezető a Bayern Münchenből Kingsley Comant, miután lerántás miatt megszerezte a második sárga lapját. A 94. perc legvégén pedig Manuel Neuer kicsit bizonytalanul jött ki egy beadásra, amit így meg tudott tartani Nico Schlotterbeck. Betette középre, és Modeste egészen közelről a hálóba fejelte. Neuer hiába ment érte a sarokra, esélytelen volt, hogy elérje, két müncheni védő pedig csak nézte a fejest. Az utolsó utáni pillanatban így döntetlenre hozta a meccset a Dortmund, és ezzel ott lohol a müncheniek nyakán.

Kilenc forduló után mindkét csapatnak 16 pontja van, a Bayern a harmadik, a Dortmund pedig a negyedik helyen áll a tabellán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!