Marco Rossi: Azt mondtam Csányinak, csak akkor megyek el, ha kirúgnak

2022. október 6. – 13:28

Marco Rossi: Azt mondtam Csányinak, csak akkor megyek el, ha kirúgnak
Marco Rossi hátára Szoboszlai Dominik ugrott fel a németek lipcsei legyőzése után – Fotó: Ronny Hartmann/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar futballválogatott kapitánya úgy érezte magát, mint aki Rómába ment, de nem látta a pápát. Erről a molcsapat.hu-nak beszélt, amikor értékelte csapata teljesítményét. Ezt a mondást akkor használják az olaszok, ha valamiért nagy, de végül hiábavaló erőfeszítéseket tesz valaki. Ez a jellemzés ráillik az olasz szakember szerint a válogatottjára, amelyik megverte kétszer Angliát, Szalai Ádám zseniális sarkazásával a németeket, de mivel az olaszoktól kétszer is kikapott, ezért meg kellett elégednie a csoport második helyével, és a négyes döntőbe az Európa-bajnok olaszok kerültek.

Míg az angolokkal szemben öt kaput eltaláló lövése volt a csapatának, és abból négy gól született, addig az olaszok ellen Donnarumma remeklése megakadályozta a gólokat, a világ egyik legjobb kapusa ötször védett nagy bravúrral.

Úgy ítélte meg, hogy a magyar csapattal még nem érte el a plafont. „Elég ideje vagyok már a futballban ahhoz, hogy különbséget tudjak tenni a nehéz és a lehetetlen között.

Azt mondtam, nyomot akarok hagyni a magyar futballban, és talán ez már meg is történt.

Ugyanakkor nemhogy nem gondolok távozásra, de Csányi Sándor elnök úrnak azt mondtam: én csak akkor hagyom el a magyar válogatottat, ha kirúgnak” – magyarázta.

Utalt arra is, hogy a legelső Nemzetek Ligája sorozatban, 2018-ban még a 31. helyen végzett Magyarország, most pedig a nyolcadik helyre lépett előre. A 2024-es Európa-bajnoki selejtezők vasárnapi sorsolását ennek megfelelően az első kalapból várja a csapata, ilyenre még nem volt példa a múltban.

A válogatottságtól visszavonuló Szalai Ádám pótlásáról azt mondta, hogy kedveli Ádám Martin játékát, de rá egyelőre még nem számít kezdőként. Rávilágított arra is egy példával, miért pótolhatatlan Szalai: az olaszok mélységi irányítójával, Jorginhóval vissza tudott lépni, ha éppen az volt a taktikai feladata.

„Nem is tudom megmondani, a pályáról vagy az öltözőből fog-e jobban hiányozni”

– összegzett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!