Foden és Haaland is mesterhármasig jutott, kiütötte a City a Unitedet

2022. október 2. – 17:13

Másolás

Vágólapra másolva

Előzetesen kifejezetten érdekesnek ígérkezett az idei első manchesteri derbi az angol első osztályú focibajnokságban – egyrészt mert a rossz kezdés után a Manchester United az utóbbi hetekben láthatóan megtáltosodott, másrészt pedig mert a Manchester City ugyan csak második volt az Arsenal mögött, idén még mindig veretlenek voltak a Premier League-ben. Ez, illetve a nyáron megszerzett Erling Haaland töretlen gólgyártása a City felé billentette a mérleg nyelvét, arra azonban valószínűleg senki nem számított, hogy az első félidőben 4-0 lesz az állás a javukra, a 6-3-as végeredményhez pedig nemcsak a norvég, hanem Phil Foden is mesterhármassal járul hozzá.

A meccset ugyan a United kezdte, de néhány perccel később már a City sorozta meg a kapujukat, itt azonban De Gea és McTominay bravúrjainak köszönhetően még megmenekültek a góltól. Öt perccel később viszont már nem, Foden szerezte meg a vezető gólt, a United pedig a továbbiakban sem tudott mit kezdeni a városi riválissal. Néhány kimaradt helyzet után Haaland talált be bő tíz perccel a félidő vége előtt, hogy aztán pár perccel később újabb gólt lőjön, a szünet előtt pedig Foden is lőtt még egyet, így már 4-0 volt az eredmény.

Erling Haaland és Phil Foden ünnepelnek a Manchester City hatodik gólja után – Fotó: Phil Noble / Reuters
Erling Haaland és Phil Foden ünnepelnek a Manchester City hatodik gólja után – Fotó: Phil Noble / Reuters

A második félidőben aztán a semmiből szépített a United, az Ajaxtól igazolt Antony tekert óriási gólt, de ebből nem lett feltámadás, előbb Haaland, aztán Foden lőtte meg a harmadik gólját, a két mesterhármassal pedig végleg el is dőlt a meccs. A United a hajrában is próbálkozott derekasan, Martial előbb egy Edersonról kipattanó labdát fejelt a kapuba, aztán a 90. percben egy büntetőt is bevágott, miután felborították a tizenhatoson belül, de másra már nem maradt idő, így 6-3 lett a vége. Haalandnak nyolc meccs alatt ez volt a harmadik mesterhármasa ebben az idényben, a góljai mellé pedig adott két gólpasszt is, szóval továbbra is megállíthatatlanak tűnik, a City pedig természetesen maradt veretlen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!