Fürjes Balázs bekerült a 2032-es, Ausztráliában rendezendő olimpia előkészítő bizottságába

2022. szeptember 30. – 12:58

Másolás

Vágólapra másolva

Fürjes Balázs bekerült a 2032-es brisbane-i olimpiát előkészítő és koordináló bizottságba – derült ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hírleveléből.

Fürjes az Index-nek azt mondta, hogy a feladatra a NOB elnöke, Thomas Bach kérte fel.

„A munkával rengeteget lehet tanulni, ráadásul Brisbane Budapest méretű város, a tapasztalat nagyon releváns lehet” – nyilatkozta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, aki a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottságának társelnöke is. Fürjes úgy véli, hogy a felkérése a várostervezésben, városfejlesztésben és nagyprojektek levezénylésében szerzett tapasztalatainak köszönhető. A politikus több budapesti világverseny szervezésében is szerepet vállalt.

Az ausztráliai olimpia koordinációs bizottságának feladatai között szerepel, hogy a rendezőkkel szorosan együttműködve felügyelje az előkészületeket, értékelje a rendezéssel kapcsolatban felmerülő kockázatokat és folyamatosan tájékoztassa a NOB-ot a fejleményekről.

Fürjes Balázs – Fotó: Bődey János / Telex
Fürjes Balázs – Fotó: Bődey János / Telex

A bizottságot Kirsty Coventry, Zimbabwe sportminisztere, korábbi olimpiai és világbajnok úszó vezeti.

Fürjes Balázs ezzel harmadik magyarként kapott szerepet a NOB-ban, Gyurta Dániel a sportolói bizottság tagja, Schmitt Pál – aki 1995 és 1999 között alelnökként tevékenykedett – pedig tiszteletbeli tag.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!