Szakkommentátorként és mentorként folytathatja pályáját Federer

2022. szeptember 25. – 23:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egyik edzője, Ivan Ljubičić szerint Roger Federer szakkommentátorként és mentorként folytathatja pályafutását, miután péntek este a Laver-kupán visszavonult a tenisztől, írja az MTI.

Ljubičić úgy fogalmazott Londonban a Kossuth rádióban, hogy Federer azt mondta, „talán kipróbálja a kommentálást.

Biztosan segíteni fogja a fiatal svájci teniszezőket, mint ahogy eddig is. Gyakran meghívta őket gyakorolni egy kicsit, ez számára egy fontos ügy.”

Az edző hozzátette, nem hiszi, hogy Federernek lesz majd valami konkrét állása, inkább különféle dolgokat fog csinálni: olyanokat, amiket igazán szeret.

A visszavonulását múlt csütörtökön bejelentő 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes svájci klasszis saját kérésére Rafael Nadal párostársaként búcsúzott az élsporttól. Roger Federer 20 Grand Slam-tornával és összesen 103 megnyert tornával a háta mögött, egy Rafael Nadallal az oldalán lejátszott és szorosan elveszített párosmérkőzésen búcsúzott pénteken késő este a Laver-kupán. Federeréknek volt meccslabdájuk is, de végül 4:6, 7:6, döntő rövidítés 11-9-re az amerikai Jack Sock és Frances Tiafoe párosa győzött.

Utána Federer meghatódva, könnyekkel a szemében köszönt el, amiről itt írtunk részletesen. A kupán egyébként az utolsó napot négypontos hátrányból kezdő világválogatott legyőzte az európai csapatot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!