Egy mappára ragadt időkérő lap miatt nem tudott belenyúlni a Fradi edzője a női kézi-BL-meccs hajrájába

2022. szeptember 24. – 18:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Ferencváros házigazdaként 21-20-ra kikapott a francia Brest Bretagne csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, Érden.

A Fradi nagy pofon után folytatta szereplését a BL-ben, hiszen a múlt héten története legnagyobb vereségét szenvedte el a csapat, amikor 40-20-ra kikapott a német Bietigheimtől.

A meccs most is nehezen indult a magyar klubnak, mert öt perc után már 4-0-ra vezetett a Brest, és a Ferencvárosnak ezután sem nagyon ment a góllövés, 18 perc alatt csak két kísérletük volt sikeres. 8-2 után aztán sikerült felzárkózniuk Klujber Katrinéknak, egy gólra csökkent a különbség, végül 9-12-es állásnál fújták le az első félidőt, írta tudósításában az MTI.

A meccs harmadától a franciák sem teljesítettek olyan jól, mint addig, ezt Janurik Kinga védéseire alapozva a második félidőben kihasználta a Ferencváros, és 10-14-ről egyenlített. Ekkor már sokkal inkább a küzdelem dominált, és bár a Brest újra ellépett hárommal, a Fradi gyorsan egyenlített, és ekkor még több mint hat és fél perc volt hátra.

A ferencvárosi Klujber Katrin (k), valamint Pauletta Foppa (b) és Djurdjina Jaukovic (j) a Brestből – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
A ferencvárosi Klujber Katrin (k), valamint Pauletta Foppa (b) és Djurdjina Jaukovic (j) a Brestből – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A legvégén több nagy lehetősége is volt a házigazdának, hogy a meccs során először megszerezze a vezetést, a mezőny legjobbjának megválasztott Jaukovic pedig a vendégek javára döntötte el a meccset.

Bár 15 másodperc még volt hátra ekkor, de Elek Gábor már nem tudott időt kérni, mert – elmondása szerint – az időkérő lap ráragadt a tároló mappára, így nem volt módja a zsűriasztalra letenni azt.

A franciáknál Jaukovic 12 góllal, Darleux pedig 51 százalékos védési hatékonysággal (41/21) zárt. A hazaiaknál Klujber Katrin nyolc gólt lőtt, Janurik Kinga 43 százalékkal (35/15) védett.

Hét év után először kapott ki a Győr hazai pályán a BL-ben

A Ferencváros után a másik magyar csapat, a Győri Audi ETO KC is kikapott, a francia Metz HB 28-24-re nyert Győrben, ezzel a magyar bajnok hétéves hazai veretlenségi sorozata is megszakadt.

Ambros Martín vezetőedző már a 13. percben, 6-9-es állásnál időkérésre kényszerült, mert támadásban és védekezésben is összeszedettebb volt a Metz, amely remekül használta ki a hazai hibákat. A játékmegszakítás sem használt, tovább nőtt a különbség, és a franciák hazai labdaeladások után könnyű gólokat dobtak.

A 24. percben, 14-8-as hátrányban Martín másodszor is időt kért, és 18-14-re fel is jött a félidő végére a csapata.

A második félidő elején nem javult a helyzet hazai szempontból, a Metznek alig volt gyenge pontja, így már 22-15-re vezetett. Kétszer egymás után emberelőnybe került az ETO, az elsőt 2-0-ra megnyerte, a másodikban viszont kétszer eladta a labdát. A harmadik időkérés sem használt, mert bő tíz perccel a vége előtt 19-27-es állásnál eldőlt a mérkőzés. A hajrában ugyan csökkentette hátrányát a sokat hibázó ETO, de az egyenlítésre nem volt esélye a szinte végig magas színvonalon kézilabdázó vendégekkel szemben.

Eredmények, csoportkör, 3. forduló:
A csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria–Brest Bretagne (francia) 20-21 (9-12)
lövések/gólok: 48/20, illetve 42/21
gólok hétméteresből: 5/3, illetve 4/4
kiállítások: 6, illetve 8 perc

B csoport:
Győri Audi ETO KC–Metz HB (francia) 24-28 (14-18)
lövések/gólok: 38/24, illetve 46/28
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 4/1
kiállítások: 4, illetve 16 perc

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!