Győzött idegenben a Fradi az Európa-ligában a Monaco ellen

2022. szeptember 15. – 20:51

Másolás

Vágólapra másolva

Küzdelmes és kevésbé mozgalmas mérkőzésen bravúrral felérő győzelmet aratott a Ferencváros a Monaco otthonában az Európa-ligában. Ezzel a Fradi két nyert meccsel vezeti a csoportját.

A Fradi múlt héten 3-2-es győzelemmel kezdett otthon a török bajnok Trabzonspor ellen, ezen a héten viszont a tavalyi francia bajnoki bronzérmes Monaco fogadta. A két csapat még sohasem játszott egymással, Philippe Clement vezetőedző pedig még sosem vesztett csoportmeccset az EL-ben.

A mérkőzés nagy része nem volt annyira látványos, mindkét csapatnak voltak kisebb-nagyobb helyzetei, de végig kiegyenlített játékot láthatott az NSO szerint mindössze 4000 fős közönség. Az érdeklődés tényleg annyira gyér volt a monacóiak részéről, hogy szinte végig hallani lehetett a magyar vendégszurkolók hangját.

Egészen a 80. percig kellett várni az első gólig, amikor a csereként beálló Boli adott középre, a labdára Vécsei érkezett, a lövését pedig Nübel már csak a gólvonalon túlról tudta kipaskolni. Ezután nagyon próbált nyomni a Monaco, de a Fradi hősiesen védekezett, és végül megérdemelten nyert idegenben.

A Ferencváros legközelebb idegenben játszik a szerb Crvena Zvezda ellen, amelynek meglehetősen rossz hírűek a szurkolói, vagyis jóval keményebb hangulat várható Belgrádban, mint Monacóban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!