Gyászszünettel és félárbócra eresztett zászlóval emlékeztek II. Erzsébetre a Manchester United meccsén

2022. szeptember 8. – 21:54

frissítve

Gyászszünettel és félárbócra eresztett zászlóval emlékeztek II. Erzsébetre a Manchester United meccsén
A West Ham United vs. FCSB – London Stadium, London, Britain – Fotó: Peter Cziborra / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A sportvilág is gyászolja a csütörtökön elhunyt II. Erzsébet brit királynőt az MTI összeállítása szerint. A labdarúgó-Európa-ligában a Zürich–Arsenal-csoportmérkőzés második félidejének elején a játékosok egy percig néma csendben, összeölelkezve álltak a kezdőkörben. A 21 órakor kezdődő Manchester United–Real Sociedad-meccs előtt pedig gyászszünettel emlékeztek meg a királynőről. A csapatok fekete karszalagot viseltek, az Old Traffordon pedig félárbócra eresztették a zászlókat.

A Konferencia-ligában a West Ham United lépett pályára a román FCSB ellen hasonló megemlékezések közepette.

Az angol fociklubok Facebook-oldalain pedig feketére változtatták a logókat.

Gyászszünettel indul a Forma–1-es Olasz Nagydíj pénteki szabadedzése, és várhatóan lesz egy rövid megemlékezés a vasárnapi futam előtt is Monzában. A golf PGA Championshipen pedig azonnal felfüggesztették a játékot a halálhírre.

Számos sportoló, egyesület és szövetség fejezte ki együttérzését a királynő halála miatt. „Nagy tisztelője vagyok II. Erzsébet királynőnek azóta, hogy 1968-ban először találkoztam vele személyesen” – írta Twitteren a háromszoros világbajnok labdarúgó Pelé.

II. Erzsébet támogatója volt a sportnak, tavaly ősszel beválasztották a brit lovassport hírességeinek csarnokába, de ő adta át például a Jules Rimet-kupát az 1966-os labdarúgó-világbajnokságon győztes házigazda angol válogatott kapitányának, Bobby Moore-nak, és ott volt a 2012-es londoni olimpia nyitóünnepségén is.

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) honlapján emlékezett meg arról, hogy amikor az uralkodó 2002-ben Kanadában járt, ő végezte el az ünnepélyes korongbedobást a Vancouver Canucks–San Jose Sharks-mérkőzésen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!