Történelmi győzelemre készült, de csúnyán összetörte magát, kiszállt a Vuelta címvédő bringása

2022. szeptember 7. – 11:04

Történelmi győzelemre készült, de csúnyán összetörte magát, kiszállt a Vuelta címvédő bringása
Primož Roglič a Vuelta a Espana 16. szakaszának céljában – Fotó: Filip Lanszweert/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A címvédő Primož Roglič kedden nagyot bukott a Vuelta a Espana 16. szakaszának utolsó száz méterén, és sérülései olyan súlyosnak bizonyultak, hogy kénytelen volt feladni a spanyol körversenyt.

A szlovén Roglič egymás után háromszor volt a Vuelta összetett győztese, és rekordbeállításra készült, ő lehetett volna a második ember, aki négyszer nyer. A Jumbo-Visma bringásának a verseny első tíz napja nem sikerült tökéletesre, közel háromperces hátrányba került a belga Remco Evenepoellel szemben. Az összetett második helyén álló Roglič az utóbbi napokban viszont egyre jobb formába került, fokozatosan faragott a hátrányán, és rendkívül izgalmas harmadik hetet ígért a Vuelta.

A Jumbo-Visma versenyzője kedden is támadó üzemmódban tekert, a szakasz utolsó, emelkedő 3 kilométerén óriási tempót diktálva négy másik bringással sikerült is kicsikarnia némi előnyt a nagy riválisával szemben, aki egy defekt miatt le is maradt. Roglič a célegyenesben először másik nyomvonalat követett, mint a többiek, majd visszaváltott a csoportra. Ezután történt a nagy bukás, valamelyik ellenfelével akadhatott össze, vagy egy hátsó kerékre ment rá. A szlovén bringás a földre került, úgy tűnt, nem is nagyon tudja, hol van, majd vérző sebekkel beevickélt a célba.

A kamerák ezután is sokáig mutatták, a könyökéből dőlt a vér, de a csípője, bordái és térde is megsérült a bringásnak, aki szemmel láthatóan lelkileg is összetört, sejthette, hogy ha képes is folytatni a versenyt, nincs sok esélye a maximumot nyújtani. A visszalépést szerda délelőtt jelentette be a Jumbo-Visma.

Roglič a nagy versenyeken rendszeresen összetöri magát, a tavalyi és az idei Tour de France-on is bukott, mindkétszer feladta a versenyt, míg a 2021-es Párizs-Nizzát is nyert helyzetből veszítette el az utolsó szakaszon egy bukás miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!