Magyar futball: 8 percen belül eldöntötte a Mezőkövesd a ZTE elleni meccset – az egerszegiek javára

2022. szeptember 2. – 22:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mezőkövesd–Zalaegerszeg mérkőzéssel kezdődött az NB I. 7. fordulója péntek este. A mezőkövesdi szurkolók a 27. percben valószínűleg még a fellegekben érezhették magukat, a hazai csapat ugyanis ekkor, 0-0-nál tizenegyeshez jutott. Beširović jobb sarokba tartó lövését viszont a zalaegerszegi Demjén kapus kivédte.

Innen aztán nem volt megállás a pofonok völgyében: a 35. percben a mezőkövesdi balhátvéd Bobál Dávid azonnal pirosat kapott, a Zalaegerszeg pedig perceken belül kihasználta az emberelőnyt: a 24 éves amerikai légiós Eduvie Ikoba a 40. percben megszerezte a vezető gólt.

A szünet után néhány perccel ő duplázott, majd a 72. percre összejött neki a klasszikus mesterhármas is (mindhárom gólját egy szöglet után, fejjel szerezte). Három perccel később Gergényi, a 89. percben Szalay is betalált, így a ZTE sima 5-0-s győzelemmel húzta be a meccset. Ezzel a tabellán a 10 pontos zalaegerszegiek ideiglenesen a 3. helyen állnak a Kisvárda és az FTC mögött, míg a Mezőkövesd 5 ponttal a 9. helyezett (csak az egyaránt nyeretlen Vasas, Debrecen és Újpest van mögöttük).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!