Vereséggel kezdte a vízilabda-Eb-t a vb-ezüstérmes magyar női válogatott

2022. augusztus 27. – 21:51

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar válogatott 9-8-ra kikapott a görög csapattól a 35. vízilabda Európa-bajnokságon, amelynek szombati nyitónapján a női torna első fordulóját rendezték Splitben. A vb-ezüstérmes magyarok hiába vezettek két góllal két perccel a vége előtt a kontinenstorna első rangadóján, a görögök, akik két hónappal ezelőtt hetedikként zártak a margitszigeti csúcseseményen, innen fordítani tudtak. A magyarokra vasárnap újabb rangadó vár, ugyanis a vb-bronzérmes hollandokkal találkoznak 19 órától, írja az MTI.

A magyar csapat első három támadásából centerezéssel próbálkozott, de kétszer lövésig sem jutott, viszont a második kísérletnél emberelőnybe került, amit Gurisatti váltott gólra. Ezután viszont a rivális azonnal válaszolt, ráadásul éppen centerpozícióból. Az első negyedben a magyarok támadásait apró pontatlanságok jellemezték, többször a kapufán csattant a labda, miközben a görögök két távoli lövéssel 3-1-re elhúztak.

A második negyedben is folytatódott, hogy felállt helyzetben nem sikerült feltörni az ellenfél védekezését, csakhogy egy kivédekezett akció után Vályi és Faragó is megúszott, előbbi pedig önzetlenül passzolt, így utóbbinak csak az üresen tátongó kapuba kellett helyeznie. A következő támadásból az egyenlítés is összejött, mert Peresztegi-Nagy bombája végre befelé pattant a keresztlécről. Ezt leszámítva viszont továbbra rosszak voltak a magyar lövések, ami megbosszulta magát, mert a görögök harmadik emberelőnyüket már kihasználták, majd a Plevritu testvérek egyike, Vasziliki a meccs egyik legszebb gólját szerezve távolról a bal sarokba ejtett.

A fordulás után sem sikerült rendezni a sorokat, így a görögök többször is esélyt kaptak, hogy egyre magabiztosabbá tegyék előnyüket, és bár emberhátrányban Kiss védett, a rivális következő támadásánál már ő is tehetetlen volt. A magyar csapat közel tízperces gólcsendjét Gurisatti pattintott lövése törte meg. Bíró Attila hiába kért időt a következő emberelőnyös szituációnál, így sem sikerült minimálisra csökkenteni a hátrányt, mert Sztamatopulu továbbra is remekelt a rivális kapujában.

Fotó: Illyés Tibor / MTI
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Az utolsó negyed a maroknyi magyar szurkolótábor biztatása mellett egy tökéletességig végigjátszott emberelőnyös Gurisatti-góllal indult, sőt, a következő akciónál Szilágyi lövése átcsúszott a görög kapus hóna alatt, így 3-3 után 6-6-nál ismét egyenlő volt az állás. A hajrára a görögök bizonytalanodtak el, fórból és büntetőből sem voltak képesek betalálni, az egyre magabiztosabb Kiss kapujába. A rendkívül gyors Vályi újabb megúszása már magyar vezetést jelentett, sőt, később Garda is a hálóba bombázott távolról, így a végére feltámadó magyar csapat először vezetett két góllal. Ennek ellenére mégis vereség lett a vége, mert a görög csapat három emberelőnyös gólt lőtt az utolsó két percben: a Plevritu nővérek közül Margarita oldalra nézve zúdította a kapuba a labdát, míg a győztes gólnál Elefteria ejtett a bal sarokba.

Görögország-Magyarország 9-8 (3-1, 2-2, 1-1, 3-4)

  • magyar gólszerzők: Gurisatti 3, Faragó, Peresztegi-Nagy, Szilágyi, Vályi, Garda 1-1
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!