9-0-ra nyert a Liverpool, de Szalah kihagyta a meccs legnagyobb helyzetét 1 méterről

2022. augusztus 27. – 18:15

frissítve

9-0-ra nyert a Liverpool, de Szalah kihagyta a meccs legnagyobb helyzetét 1 méterről
Fotó: Michael Regan / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

9-0-s kiütéses győzelmet aratott a Liverpool az angol bajnokságban, ezzel beállította a legnagyobb arányú győzelemre vonatkozó Premier League-rekordot. Korábban csak háromszor fordult elő, hogy egy csapat 9-0-ra tudott nyerni, abból kétszer ráadásul a Manchester United volt a tönkreverő, kétszer pedig a Southampton a szenvedő fél.

2021 februárjában ők nyertek ekkora különbséggel a Southampton ellen, 2019 októberében a Leicester City verte ugyanennyire szintén a Southamptont, míg 1995 márciusában a Manchester United az Ipswichet verte 9-0-ra.

Na de vissza a Liverpool meccséhez. Jürgen Klopp csapata nem sokáig teketóriázott, Luis Díaz már a 3. percben megszerezte a vezetést, Harvey Elliott góljával pedig a 6. percben már 2-0-ra vezettek. Ezután jött bő 20 perc szünet, majd három perc alatt újabb két gólt lőttek a hazaiak: előbb Trent Alexander-Arnold, majd Roberto Firmino volt eredményes. Az első három gólnál egyébként a negyedik találatot szerző Firmino adta a gólpasszt, aki így 31 perc alatt 4 gólban volt benne.

A félidei 5-0-s eredmény Virgil van Dijk gólja állította be, majd a szünet után azonnal 6-0-lett Chris Mepham öngóljának köszönhetően. Roberto Firmino a 62., Luis Díaz a 85. percben duplázott, a kettő között pedig még Fábio Carvalho is betalált, így lett 9-0 a vége.

Lehetett volna viszont 10-0 is, ha Mohamed Szalah a 17. percben, még 2-0-s vezetésnél eltalálja a kaput egy méterről. Az egyiptomi szélső, aki meglepetésre a kilenc gólból egyet sem lőtt, vagy egynél sem adott gólpasszt, viszont nem tudta kapuba terelni a kelleténél talán picit erősebb beadást.

Eredmények, Premier League, szombat

  • Southampton–Manchester United 0-1
  • Brentford–Everton 1-1
  • Brighton & Hove Albion–Leeds United 1-0
  • Chelsea–Leicester City 2-1
  • Liverpool–Bournemouth 9-0
  • Manchester City–Crystal Palace 4-2
  • Arsenal–Fulham 2-1
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!