Klubrekordért igazolt támadót a Newcastle

2022. augusztus 24. – 22:19

Másolás

Vágólapra másolva

Klubrekordnak számító 70 millió euróért (plusz más kiegészítésekért) leigazolta a Newcastle a Real Sociedad svéd támadóját, Alexander Isakot, írja a Marca. A 22 éves támadó helyére kevesebb mint egy hete van megtalálni a pótlást a baszk csapatnak.

Isak leigazolása azért is érdekes, mert ifis kora óta nem lőtt olyan kevés gólt (10-et), mint az előző szezonban, miközben előtte 17, illetve 16 gólt szerzett a spanyol ligában, a 2018-19-es szezonban pedig még kölcsönjátékosként lőtt 14 gólt 18 meccsen a holland Willem II kölcsönjátékosaként a 192 centis svéd válogatott, de eritreai származású Isak. Ettől függetlenül 132 meccsen 44 gólt lőtt a Sociedadban, vagyis majdnem minden harmadik találkozón betalált.

Ez nemcsak a Newcastle történetében rekord (eddig a brazil Joelinton volt a legdrágább 44 millió euróért), hanem a Real Sociedadéban is, hiszen annak idején a francia Antoine Griezmannt és Asier Ilarramendit is csak 30-32 millió euróért adták el.

A Sociedadnak sietni kell, mert hamarosan vége az átigazolási szezonnak, és a sok sérülés miatt a jelenlegi keretben egyetlen bevethető klasszikus csatár van, a mindössze 19 éves Jon Karrikaburu.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!