Zokogó magyarok a világon először megmászott hegycsúcson

2022. augusztus 17. – 20:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két héttel ezelőtt a Telexen a Magyar Nemzeti Hegymászó Válogatott friss sikeréről írtunk, miszerint egy négyfős csapat két, addig megmászatlan pakisztáni hegy csúcsára is feljutott, komoly szakmai elismerést kiváltva. Szász László, Ágoston Viktor, Kerekes Bence és Nagy Márton expedícióját most mi is jobban át tudjuk élni, hiszen Nangma címmel egy rövidfilmet tettek közzé erről.

Tökéletes dramaturgiát ne várjunk a filmtől, hiszen a mászás közben csak GoPro-kamerák vettek föl képeket, egy jégfalon küzdve vagy sziklapárkányon kapaszkodva még egy profin mászó stáb is kellett volna a válogatottak mellé, de a völgyben @peteydx és @cilus_wanderlust készített interjúkat és drónos felvételeket a csapatról és a tájról.

Ha van is egy-egy ugrás a sztoriban, a lélegzetállító képek kárpótolnak ezekért. A Karakorum sziklafalai és völgyeinek harsogó zöldje is vonzza a szemet, ahogy a hó és jég látványában is el lehet veszni.

Mindeközben a mászáshoz és a mászókhoz is kicsit közelebb kerülünk. Szász László arról beszél, hogy milyen nagy a hegyek vonzása azzal együtt, hogy a halál is elképzelhető rajtuk, míg Kerekes Bence arról vall, hogy mire tanította meg őt az, hogy egy éve fagyási sérülések miatt jobb kezén négy ujja is elfagyott, amelyeket amputálni is kellett. A lényeg: élvezzünk ki minden pillanatot.

A kamera a közel hatezer méteres Bondit Peak megmászásáról is beszámol, az utolsó métereket a válogatott tagjaival tehetjük meg, és tanúi lehetünk az örömtől telítődő és zokogó férfiak intim pillanatainak is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!