A supermanes vetődés a fegyvere, most is Eb-elődöntőbe jutott vele a gátfutó

2022. augusztus 16. – 12:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Joao Vítor de Oliveira nem először mutatta meg, hogy egy sprinter sikeréhez az is hozzájárulhat, ha az atlétikában nem megszokott mozdulatokat húz elő. A portugál gátfutó egy supermanes vetődéssel biztosította be magának az elődöntőt a müncheni atlétikai Európa-bajnokságon.

A korábban brazil színekben versenyző 110 gátas először a riói olimpián került reflektorfénybe, amikor bevetődött a célvonalon, és ezt olyan sikeresen tette, hogy be is jutott az olimpiai elődöntőbe.

De Oliveira azóta is használja ezt a trükköt, bő egy hónappal ezelőtt még a portugál országos bajnokságot is megnyerte vele. A döntőben úgy tűnt, hogy Abdel Larrinaga nyeri a számot, de aztán jött a vetődés, és De Oliveira három századdal jobb időt ért el riválisánál.

A portugál a sportszerűség szempontjából megkérdőjelezhető technikával most az Eb-n is él. A 110 gát első előfutamában is eldobta magát, és a célfotó neki kedvezett. A futamból az első négy juthatott az elődöntőbe, és De Oliveira pont a negyedik helyet csípte meg, a vele azonos időt (13,90 másodperc) futó Michael Obayusi előtt.

Ebben a futamban versenyzett Szeles Bálint is, de csak hetedik lett 13,97-tel. Eszes Bálintnak sem sikerült a továbbjutás, futamutolsó lett, de azért lesz magyar az elődöntőben, hiszen Szűcs Valdó 13,73-mal negyedik lett a futamában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!