Évente keres annyit a női futballista, mint a férfi hetente

2022. augusztus 15. – 12:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Chelsea két játékosa is 300 ezer fontot keres. Mindketten tehetségesek, ám az egyik labdarúgó hetente, a másik évente kap ennyi pénzt. Az előbbi N'Golo Kanté férfi játékos, utóbbi, Sam Kerr viszont női labdarúgó.

A női futball gyors fejlődése és sikerei ellenére a férfi és női játékosok között a mai napig óriási bérszakadék tátong, aminek leküzdése szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik. Mégis vannak olyan klubok, amelyek mindent elkövetnek azért, hogy az egyenlő munkáért a labdarúgásban is egyenlő bér járjon.

Jó pár női labdarúgó küzd a bérszakadék eltűntetéséért, az amerikai válogatottnál már elérték, hogy az idei katari világbajnokságért járó jövedelmük ugyanannyi lesz, mint a férfiválogatotté.

De nem mindenhol van ez így, a videóban megszólal például az első női aranylabdás játékos, a norvég Ada Hegerberg, aki tiltakozásul nem lépett pályára a norvég válogatottban, azzal vádolva az északi ország futballszövetségét, hogy rosszul bánik a női játékosokkal.

A videóban arról is beszélnek női labdarúgók, hogy nemcsak a fizetések terén érzik magukat kevésbé megbecsültnek, hanem más szempontokból is, az edzőpályákat és más létesítményeket például gyakran utolsóként, a férficsapatok után kapják csak meg.

A videó a Deutsche Welle és a Telex együttműködésének keretében jelent meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!