Szoboszlai könyökölt, még az első félidőben kiállították

2022. augusztus 13. – 16:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Bundesliga második fordulójában a Lipcse hazai pályán fogadta a Kölnt 15:30-tól. Szoboszlai Dominik ezúttal a kezdőcsapatban kapott helyet Domenico Tedesco vezetőedzőtől, de az első félidő vége előtt a magyar középpályásnak véget ért a mérkőzés. Szoboszlait látványosan visszahúzta Florian Kainz a felezővonal közelében, de utána a magyar törlesztési szándéka is meglehetősen feltűnő volt, és ahogy a videó is bizonyítja, a magyar játékos könyöke elérte riválisa torkát.

Kainz azonnal elesett, noha annyira nem volt súlyos ez az ütés, amitől elterüljön, de felelőtlen volt Szoboszlai, mert a szándéka egyértelmű volt. A játékvezető, Benjamin Brand nem is nézte meg videón az esetet, annyira biztosak voltak a videószobában is, hogy nincs szükség korrekcióra, és pirosat ért a szabálytalanság. Ez a kiállítás nem könnyíti meg a válogatott játékos dolgát, hogy stabilizálja a helyét kezdőcsapatban, hiszen a jövő héten biztosan eltiltott lesz. Hogy miért maradt el tavaly a legpiacképesebb magyar futballista áttörése, arról ebben a cikkben írtunk.

A találkozó a félidőben 1–1-re állt. A Lipcsébe visszatérő, a Chelsea-vel tavaly BL-győzelmet ünneplő Timo Werner szerzett vezetést a kölni kapus, Marvin Schwabe hatalmas hibája után. A Köln viszonylag gyorsan egyenlített, Kainz beadása után Florain Dietz lőtt a kapuba

Az 56. percben Christopher Nkunku megszerezte a vezetést a Leipzig-nek, a 72. percben aztán Josko Gvardiol öngóljával másodszor is egyenlített a Köln. Több gól nem született, így 2-2 lett a végeredmény. A Leipzig nem lehet elégedett a szezonkezdettel, egy hete a Stuttgart otthonában is csak döntetlent játszottak. A Köln a jövő héten a Fehérvárral játszik a Konferencia-ligában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!