Kósa: Maradnak a Liu fivérek, továbbra is magyar színekben fognak versenyezni

2022. augusztus 11. – 18:56

frissítve

Kósa: Maradnak a Liu fivérek, továbbra is magyar színekben fognak versenyezni
Liu Shaolin Sándor a férfi rövid pályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres váltóversenyének B döntőjében a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 16-án – Fotó: Kovács Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

„A Liu fivérek magyarok. Magyar színekben versenyeztek és magyar színekben fognak versenyezni. A magyar himnusz dobogtatta meg a szívüket, és az FTC versenyzői ma is”

nyilatkozta Kósa Lajos a Mandinernek adott interjújában. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség újraválasztott elnöke közölte: nem szokatlan jelenség, hogy más ország válogatottjával készülnek a versenyzők, és kifejtette, hogy a Liu fivérek nem kínai, hanem magyar állampolgárok.

Néhány napja számoltunk be arról, hogy a rövid pályás gyorskorcsolyában olimpiai bajnok Liu Shaolin és Liu Shaoang nem Magyarországon készül fel a következő szezonra, hanem Kínában. Ezt a két sportoló jelentette be, és arról is beszámoltak, hogy a magyar válogatottól távozó edző, Csang Csing Lina lesz az edzőjük.

Mint írták: „Lina a sport mellett az életre is nevelt minket, amiért a legnagyobb szeretettel és feltétel nélküli bizalommal állunk hozzá. Az eddig közösen felépített utat szeretnénk folytatni, ezért úgy döntöttünk, az idei felkészülést is együtt kezdjük el.”

Lina 2012-ben érkezett Magyarországra, a Liu testvérek ismerték őt, másfél évig nála edzettek Kínában. Később szövetségi kapitány lett, és ahogy a szövetség egyik korábbi vezetője nagyon találóan megfogalmazta, ő hegyezte ki a ceruzát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!