Az MVM egy évre 1,3 milliárdot fizet, hogy a nevét viselje az FTC-nek átadott sportcsarnok

2022. augusztus 8. – 17:40

frissítve

Az MVM egy évre 1,3 milliárdot fizet, hogy a nevét viselje az FTC-nek átadott sportcsarnok
Az MVM Dome 2021. december 16-án – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Az MVM 3,4 millió eurós, azaz bő 1,3 milliárd forint értékű névszponzorációs szerződést kötött a tavaly év végén átadott MVM Dome-ra a sportcsarnok vagyonkezelését végző FTC-vel – írja Facebook-bejegyzésében a K-Monitor korrupcióellenes és közpénzkövető civil szervezet. Az MVM honlapján elérhető szerződés [pdf] szerint a szerződés egy évre, idén február 15-től 2023. február 14-ig szól.

Az MVM Dome-ot az FTC kapta meg vagyonkezelésre, idén február 15-től – azaz az MVM-es szponzorációs szerződés hatályba lépésének napjától – pedig a SPORTFIVE Hungary Kft. lett a sportcsarnok üzemeltetője. A SPORTFIVE egyben az FTC otthonának, a Groupama Arénának is az üzemeltetője, illetve az FTC hivatalos marketingügynöksége, nem csoda, hogy a februári bejelentés után Kubatov Gábor FTC-elnök és Fidesz-alelnök azt nyilatkozta, hogy nagyon örülnek az újabb közös munkának a céggel.

Tavaly év végén az állam 208 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre az MVM Energetika Zrt.-ben, a Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpontjának kutatói szerint épp a lakossági energiaszolgáltatás veszteségeinek finanszírozása érdekében.

„A monopolhelyzetű állami közműcég folyamatos költségvetési kisegítésre szorul a rezsicsökkentés miatt, ennek ellenére milliárdokat költ szponzorációra és kommunikációra, gyakran a NER-nek kedves célok érdekében” – írta bejegyzésében a K-Monitor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!