Zsidóbűnözésről énekeltek szegedi futballszurkolók, az MTK feljelentést tesz

2022. augusztus 4. – 19:18

Másolás

Vágólapra másolva

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia futballcsapatának egyik szurkolói csoportja antiszemita, gyűlölködő rigmusokat skandálva hagyta el hétfőn az MTK stadionját, ezért az utóbbi klub feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

Az esetről Radnóti Zoltán főrabbi számolt be Facebook-oldalán, miután 12 éves lánya rögzítette is a szurkolók hangját a Hidegkúti Nándor Stadiont elhagyva. A videón hallatszik, hogy a szegedi szurkolók zsidóbűnözésről énekelnek.

„Az MTK Budapest labdarúgó csapata elfogadhatatlannak tart minden antiszemita és rasszista megnyilvánulást, bármilyen kisebbség elleni gyűlöletbeszédet, félelemkeltést. Tiltakozunk az érintett szegedi szurkolók antiszemita viselkedése ellen, akik esetenként már a mérkőzés alatt is elfogadhatatlan rigmusokat skandáltak. Kiállunk a megsértett, megbántott és megfenyegetett szurkolóink mellett, és az MTK családja nevében minden jóérzésű honfitársunkat arra kérjük, vállaljon szolidaritást velünk” – írta közleményében az MTK.

A klub arra kérte a szegedieket, hogy saját hatáskörükben vonják felelősségre a gyűlölködő szurkolóikat, hogy ne történjen hasonló eset.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!