Dzsudzsák Balázs októberben 109. alkalommal is pályára léphet a válogatottban

2022. július 30. – 09:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ígéretet kapott rá, hogy októberben 109. alkalommal is pályára léphet a nemzeti csapatban – mondta Dzsudzsák Balázs a a DVSC NB I.-es együttesének péntek estére meghirdetett szurkolói ankétján. A haon.hu tudósítása szerint nemcsak a Loki csapatkapitányaként akart tehát bizonyítani a középpályás, hanem jó esély van arra, hogy októberben ismét magyar válogatott mérkőzésen lépjen pályára.

Amennyiben Dzsudzsák kap még egy válogatott meccset, és azzal ő lenne minden idők magyar rekordere a válogatottság számában.

A 35 éves Dzsudzsák 2020-ban igazolt az NB I.-ből frissen kiesett Lokihoz, előtte az al-Ain játékosa volt, de az emírségekbeli csapatnak nem kellett a magyar szélső. Dzsudzsák 2016-ban igazolt az Egyesült Arab Emírségekbe, előbb az al-Vahda, majd pedig az Ittihad Kalba játékosa volt, onnan került 2020 elején az al-Ainhoz. Utoljára 2007 novemberében játszott az NB I.-ben, utána igazolta le a holland PSV. Dzsudzsákkal a Loki bajnok lett tavaly az NB II.-ben, és visszajött az élvonalba.

Dzsudzsák a magyar válogatottban a Wales elleni Eb-selejtezőn játszott 2019-ben, azóta nem számolt vele Marco Rossi szövetségi kapitány, így azt egyelőre nem tudni, kitől kapott ígéretet az októberi meccsre. A magyar labdarúgó-válogatottban a legtöbbször szereplők listáján jelenleg Dzsudzsák és Király Gábor holtversenyben vezet 108 mérkőzéssel.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!