Arra kérik a Slovan drukkereit, hogy a csapatukat biztassák, ne a Fradit sértegessék

2022. július 26. – 18:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A múlt szerdai Bajnokok Ligája-selejtezőn a Ferencváros hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Slovan Bratislavától. A Fradi került előnybe, de a szlovákok öt perc alatt fordítottak, így kedvezőbb helyzetből várhatják a szerdai visszavágót.

„Az előny birtokában talán a Slovan az esélyesebb. Viszont megvannak a játékosaink ahhoz, hogy a magunk javára fordítsuk a párharcot. Ehhez megfelelő mentalitással és tökéletes koncentrációval kell pályára lépnünk”

– mondta az MTI híre szerint Pozsonyban a Ferencváros edzője, Sztanyiszlav Csercseszov.

„Remélem, mindkét szurkolótábor korrekt módon buzdítja a csapatát. Biztos vannak, akik revansot akarnak venni, de egy új nap, új mérkőzés vár ránk, nem szabad, hogy a történelem befolyásolja ezt a párharcot” – jelentette ki az edző.

A magyarok nigériai támadója, Fortune Bassey arról beszélt, hogy nem érzik a nyomást – a szakmai stáb örült is ennek, mert igyekeztek levenni a vállakról a plusz terhet –, azért érkeztek Pozsonyba, hogy nyerjenek és továbbjussanak. Ez nehéz lesz, de ha a helyzeteket jól használják ki, akkor sikerülhet.

A Slovan zárt körben értékesítette a jegyeit, hogy ne fordulhasson az elő ismét, mint 1992-ben, hogy a hazai szektorokban magyar drukkerek legyenek, akik a helyiektől jutottak jegyekhez. (A 92-es kommandósrohamról ebben a cikkben írtunk.) A mostani értékesítésnél előnyt élveztek a bérletesek, akik az előző körben is ott voltak a Batumi ellen, és utána jöhettek a többiek. Már csak néhány belépő van, 21 500-an lesznek a stadionban. A magyarok 1200 jegyet kaptak a szlovákoktól, ez pillanatok alatt elfogyott.

A klub előre jelezte, hogy háromlépcsős azonosítás lesz, a jegyen szereplő nevet ellenőrzik, utána mehetnek át a drukkerek a forgókapun, majd megmotozzák őket, mert a pirotechnikai eszközök tiltottak. (Budapesten mindkét táborban volt tűzijáték.)

A Slovan felhívta a szurkolói figyelmét, hogy tartózkodjanak a nacionalista jellegű rigmusoktól, mellőzzék az etnikai sértéseket, és ne dobáljanak. A saját csapatukat biztassák, ne az ellenfelet ócsárolják, mert ha ezt tapasztalja az UEFA, akkor bezárathatja a stadiont. A stadion környékén kutyás rendőrök lesznek, a környező utcákban forgalomkorlátozásra is számítani kell, amikor a magyar szurkolók megérkeznek, és a stadionba mennek.

A párharc győztese a következő, harmadik körben a Zürich–Qarabag (2-3) találkozó győztesével játszik, míg a vesztes az Olympiakosz–Haifa (1-1) vesztesével mérheti össze az erejét. A zárójelben az első meccs eredményét tüntettük fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!