WTCR: Michelisz a 3. rajthelyet szerezte meg a perzselő olasz hőségben

2022. július 23. – 16:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Július végén a Róma melletti valleleungai versenypályára látogatott el a túraautó-világkupa (WTCR) mezőnye, ahol a magyarországon tomboló hőséghez hasonló, de talán pár fokkal enyhébb körülmények között kellett helyt állniuk a pilótáknak az iszonyatosan felforrósodó autóknak.

Ez a helytállás a bajnoki pontverseny ötödik helyén álló Néstor Girolaminak sikerült a legjobban a szombati időmérőn, aki a harmadik, a legjobb öt közötti sorrendről döntő szakaszban szinte a semmiből húzott elő a egy tökéletes kört, és mindenkire 2 tizedmásodpercet verve behúzta az időmérőt.

A Hondát vezető argentin mögé a két Hyundai, vagyis Mikel Azcona és Michelisz Norbert sorakozott fel. A második szabadedzést megnyerő Michelisz az időmérő középső szakaszában kezdett igazából rákapcsolni, igaz, már az első szakasz végén is volt egy nagyon jónak tűnő köre, de végül a biztos továbbjutás érdekében inkább visszafogta a tempót. A 2019-es WTCR-bajnok a negyedik helyen jutott tovább a legjobb öt közé azok után, hogy a szakasz végén nem kis kavarodás alakult ki az utolsó mért körre készülő Audik lassító taktikája miatt. Végül a harmadik rajthelyet szerezte meg, ez a fordított rajtrácsos futamon a 8. rajthelyet jelenti majd neki.

Fotó: Grégory Lenormand / FIA WTCR / DPPI Media
Fotó: Grégory Lenormand / FIA WTCR / DPPI Media

Tassi Attila a második szabadedzésen összeszedett büntetése miatt bánkódhatott. A fiatal magyar pilóta sárga zászlós figyelmeztetés mellett előzött lassítás helyett, így 3 rajthelyes büntetést kapott az első vasárnapi futamra. A büntetés nélkül a 6., a büntetés miatt viszont a 9. helyről rajtolhat majd a fő futamon, míg a fordított rajtrácsos versenyt az ötödik helyről kezdheti majd.

Nagy Dániel a WTCR legutóbbi futamán, Portugáliában történt balesetében szerzett sérülése, egy törött ujj miatt kihagyja a vallelungai versenyhétvégét, ezért nem lehetett találkozni a nevével a szabadedzéseken és az időmérőn. Nagy hiánya a Zengő Motorsport szereplésére is komoly hatással volt, összehasonlítási pont nélkül ugyanis Nagy csapattársa, a korábbi kétszeres világbajnok Rob Huff a 14. helyen zárta az időmérőt. Huff az elmúlt három versenyhétvégén nagyot hajrázva egészen a negyedik helyig küzdötte fel magát a bajnokságban, de most lemaradhat az élmezőnyhöz képest.

A fordított rajtrácsos futam első rajthelyét Yann Ehrlacher szerezte meg.

A két futam 11.15-kor és 17.10-kor rajtol majd vasárnap.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!