Elütötte egy motoros Valter Attila országúti kerékpárost Olaszországban

2022. július 21. – 23:22

Másolás

Vágólapra másolva

Baleset érte Valter Attila országúti kerékpárost az olaszországi edzőtáborban. A szerdai edzés közben elütötte egy motoros Bormio közelében. „Egy körforgalmat rosszul mért fel, belső íven próbált meg megelőzni, sajnos nem tudtam kivédeni” – írta Facebook-oldalán a 24 éves versenyző, és hozzátette, azonnal sokan segítettek neki, így hamar a sondalói kórházba került.

„Óriási szerencsémre semmim nem tört el, nincsenek maradandó sérüléseim, csak a szép kis arcom kapott egy pofont a betontól, de egy fogszabályzó amúgy is tervben volt”

– fogalmazott.

Valter szerint ilyen esetek előfordulnak, a motorossal is megbeszélte a történteket, nincs harag köztük, mivel attól nem gyógyul gyorsabban. „Ezzel az edzőtábor véget is ért számomra, holnap már otthon regenerálódok, de szerintem nagyon gyorsan újra nyeregben lehetek” – tette hozzá Valter, aki egyelőre még nem tudja, ez a baleset mennyiben érinti a tervezett versenynaptárát.

Valter tavaly három napon át viselte az összetett éllovasának járó rózsaszín trikót a Giro d'Italián, idén pedig negyedik lett az egyik hegyi szakaszon. A Groupama-FDJ versenyzője legutóbb június 24-én versenyzett, akkor szerezte meg pályafutása során először a magyar bajnoki trikót a mezőnyversenyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől