Coming outolt a legjobb orosz teniszezőnő, barátnőjével közös képeket is kitett magáról

2022. július 19. – 16:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Darja Kaszatkina, Oroszország legjobb női teniszezője egy interjúban közölte, hogy meleg.

A 25 éves játékossal Vitya Kravcsenko Youtube-blogger készített interjút, és ebben beszélt arról, hogy már lehetetlennek érzi, hogy tovább rejtőzködjön, majd azt is közölte, hogy van egy barátnője.

Kaszaktina azt mondta, coming outjához egy másik orosz sportoló, Nadja Karpova szolgált inspirációs forrásként. A futballista a múlt hónapban közölte a nyilvánossággal, hogy meleg.

„Az egyetlen dolog, ami számít, hogy békében élj magaddal, mindenki más kapja be” – mondta Kaszatkina.

Darja Kaszatkina a wimbledoni tenisztornán – Fotó: Tobias Schwarz / AFP
Darja Kaszatkina a wimbledoni tenisztornán – Fotó: Tobias Schwarz / AFP

„Hiszek abban, hogy a sport vagy más területek befolyásos emberei komolyan beszéljenek erről. A fiataloknak is fontos ez, hiszen nehéz időket élnek meg a közösségekben, és szükségük van támogatásra” – mondta az orosz teniszező.

Órákkal a videó közzététele után Kaszatkina megosztott egy fotót az Instagramon, amelyen egy másik nőt ölel át. A fotót a Twitteren is megosztotta, és ott betagelte partnerét, Natalja Zabijakót, aki 2018-ban az oroszokkal olimpiai ezüstérmet nyert műkorcsolyázásban.

Kaszatkina coming outja azért is érdekes, mert Oroszország 2013 óta korlátozza a melegjogokat, többek között a melegek érdekképviseletét, a „nem hagyományos szexuális kapcsolatokról” szóló ismeretterjesztést. Oroszországban még tovább szigorítanánk az LMBTQ-törvényen, betiltanák a melegeket megjelenítő filmeket, tartalmakat

A teniszező a háborút is bírálta, és felszólította az oroszokat, hogy hagyják abba a harcokat Ukrajnában. Ezért a kijelentéseiért az orosz törvények alapján pénzbírságot, vagy akár börtönt is kaphat.

Kaszatkina nem Oroszországban, hanem Spanyolországban él és edz, az interjút is ott forgatták. Amikor megkérdezték tőle, hogy tart-e attól, hogy az interjúja után vissza tud-e térni Oroszországba, elsírta magát.

(via SkyNews)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!