Távozik a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás

2022. július 18. – 15:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Távozik a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás. A Magyar Vízilabda Szövetség (MVSZ) elnöksége a hétfői ülésen úgy döntött, hogy a jövőben nem az olimpiai bajnok Märcz irányítja a férfiválogatottat. A szövetségi kapitány közös megegyezéssel távozik a válogatott éléről.

Július elején Märcz irányításával a 7. helyen végzett a válogatott a hazai rendezésű világbajnokságon. A magyar válogatott ennél csak egyszer szerepelt gyengébben világbajnokságon, 1986-ban Madridban kilencedikként végzett. A torna után Märcz jelezte, hogy vállalja a felelősséget a szereplésért.

Az MVSZ honlapjának hétfői beszámolója Vári Attila, a szövetség elnöke azt mondta, hogy „a sportág kiemelkedően eredményes múltja és hungarikum jellege következtében az elvárások is magasabbak, így ami más sportágakban elismerésre méltó, az a vízilabdában már magyarázkodásra adhat okot”. Az MVSZ elnöksége a szerdai ülésén foglalkozik Märcz utódjának megtalálásával.

Az új kapitány első megmérettetése az augusztus 29-én kezdődő spliti Európa-bajnokság lesz. Itt a magyar csapat a szerbekkel, a szlovénokkal és az izraeliekkel szerepel egy csoportban.

Märcz játékosként tagja volt a 2000-es sydney-i olimpián győztes magyar válogatottnak. 2017-től, Benedek Tibor után lett a magyar csapat szövetségi kapitánya, amellyel a tavalyi, tokiói olimpián bronzérmet nyert. A válogatott a 2017-es, budapesti rendezésű vb-n ezüstérmet nyert, míg 2019-ben, Kvangdzsuban negyedik lett.

Elmaradt viszont a várakozásoktól a 2018-as barcelonai Európa-bajnokságon, ahol csak nyolcadikként zárt, de azt követően két hónappal, Berlinben megnyerte a világkupát, valamint a 2020-as, ugyancsak budapesti rendezésű Európa-bajnokságot is megnyerte.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!