Röpködnek a sztárcsapatok nevei Ronaldo körül, de kell ő még valakinek?

2022. július 16. – 06:26

Röpködnek a sztárcsapatok nevei Ronaldo körül, de kell ő még valakinek?
A közelgő világbajnokság miatt nem mindegy, hogyan alakul Cristiano Ronaldo sorsa – Fotó: Patricia de melo Moreira/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Times információja szerint Cristiano Ronaldo rögtön az átigazolási szezon elején, július másodikán kérte jövő nyárig tartó szerződésének felbontását. Mivel a Manchester United a hetedik lett az angol bajnokságban, jövőre nem játszhat a Bajnokok Ligájában, ami sérti a portugál klasszis hiúságát, ezért is van mehetnéke. 2003-tól folyamatosan ott van a legrangosabb sorozatban Ronaldo, most be kellene érnie az Európa Ligával.

A klub nyáron kinevezett vezetőedzője, a holland Erik ten Hag azonban világossá tette, noha nem kezdte el a csapattal együtt pénteken a felkészülést Thaiföldön, és utána Ausztráliában sem lesz ott a csapattal, számít a portugálra, és szó sem lehet az eladásáról. A jelenlegi hiányzásának állítólag családi és személyes okai vannak. A Bild annak járt utána, miért nem olyan könnyű megszerezni a futballikont.

A 37 éves Ronaldo mutatói lenyűgözőek.

  • 815 góllal ő a világ valaha volt legeredményesebb játékosa
  • Ötször nyerte meg a Bajnokok Ligáját
  • Bajnok volt Angliában, Spanyolországban, Olaszországban
  • 2016-ban Európa-bajnok

Önmagában az átigazolás 15 millió euróból megoldható lenne, de ott van még a fizetése is, amit sok klub nem tud vagy nem akar kifizetni. Ronaldo Angliában 560 ezer fontot keresett hetente, vagyis évi 29 milliót. És ez már kevesebb, mint amit az angliai szerződése előtt a Juventusnál kapott. Az AS Romat és Napolit érdekelte volna Ronaldo megszerzésére, de ilyen összeget nem tudnak neki adni.

A szaúdi pénzen megizmosodott Newcastle ezt a pénzt ki tudná fizetni, de mivel ők még az Európa Ligában sem indulnak, nem opció Ronaldónak.

A Bayern München tehetős klub, ráadásul a Bundesligának nagy elismerés lenne, hogy Ronaldo őket választja, de a bajorok sportigazgatója, Oliver Kahn gyorsan nyilvánvalóvá tette, hogy nagyon tisztelik a játékost, a világ egyik legjobbjának tartják, de nem illik bele a klub filozófiájába. Pedig a távozni vágyó lengyel Lewandowskit lehetne vele pótolni.

A Chelsea új tulajdonosának, Tedd Boehlynak nagy fogás lenne a portugál, aki a pletykák szerint a puhatolózó tárgyalásokat már megtette. A klubbal BL-győzelemig jutó német edző, Thomas Tuchel is elmondta, hogy Ronaldónak félelmetes képességei vannak, de ezek összeegyeztethetetlenek azzal a szemlélettel, amit ő képvisel, és amire a csapat eddigi sikereit építette.

Ronaldo a gólját ünnepli a Manchester United színeiben – Fotó: Paul Ellis / AFP
Ronaldo a gólját ünnepli a Manchester United színeiben – Fotó: Paul Ellis / AFP

A Parisien azt szellőztette meg, hogy Ronaldo felajánlotta magát a francia bajnok, BL-címre áhítozó PSG-nek, ahonnan olyan választ kapott, hogy jelenleg nem lenne helye a csapatban, de kerek perec nem utasították el. Nem kis szenzáció lenne, ha Messivel egy csapatban szerepelne. A franciák azért várnak ki, és nem zárták be kulcsra az ajtót előtte, mert még nem tudni, mennyien hagyják el a csapatot a nyáron.

Még cifrább lenne, ha a Barcelona lenne a vevője, hiszen az ősellenség Real Madridban húzott le tíz szezont. A katalánok elnöke, Joan Laporta nem tagadta, hogy találkozott, egészen pontosan együtt vacsorázott Ronaldo ügynökével, Jorge Mendessel, de csak annyit mondott erről, hogy átigazolásokról beszélgettek.

Mi is Ronaldo posztja?

Korábban a pálya mindkét szélén be lehetett vetni, lehetett a csatárok mögött árnyékékként játszatni, mostanra viszont már a klasszikus center szerepköre az övé. Tuchel elképzeléseibe ezért is fér bele nehezen, mert nála a középcsatárnak komoly védekező feladata is van, de Ronaldo már szereti ez alól kivonni magát. Nyilván lehetne olyan rendszert találni, amibe Ronaldo beleférne, de ehhez idő és több gyakorlás kell, miközben az angol bajnokság már augusztus elején elindul. A portugál természetesen folyamatosan játszani akar, és aki leigazolja, nem azért teszi, hogy a hajrában félórákra bedobja. Ráadásul novemberben világbajnokság lesz, ahová jó erőben, és jókedvűen szeretne menni.

Ronaldo tavaly a Manchester Uniteddel jó szezont futott, egyénileg eredményes volt, noha a szezon hajrájában elveszítette újszülött kisfiát. A csapat összteljesítménye (gólokban és pontokban) elmaradt az egy évvel korábbitól, amikor ő még nem volt ott a csatársorban. Ronaldo ugyanakkor úgy tervez, hogy három vagy akár négy éven át is a legjobbak között képes maradni a fanatizmusával, és nem szeretné egy pillanatra is elengedni a BL-álmot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!