Bundagyanú deluxe: bedobás lett a tizenegyesből

2022. július 15. – 15:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felejthetetlenre sikeredett a nigériai Ogun állam egyik kupameccse – írta a Sportbible. A Remo Stars és az Ijebu United a 90 perc alatt nem rúgott gólt, ezért jöhetett a büntetőpárbaj. Előfordult már BEK-döntőben is, hogy az egyik csapat tizenegyesből is képtelen gólt lőni, elég csak az 1986-os fináléra gondolni, amikor a Steaua kapusa, Helmut Duckadam négy barcelonai kísérletet fogott meg zsinórban. Itt egészen másként alakult ki a 3–0-s végeredmény, és az Ijebu győzelme, mint amire számítani lehetett.

Ahogy a videón is látszik, a Remo Stars kapusa kísérletet sem tett arra, hogy elvetődjön, megállt a gólvonalon, mint egy útjelzőtábla, csak akkor mozdult meg, amikor már a kapu bal sarkában volt a labda.

Aztán jött a Reno egyik mezőnyjátékosa, aki ugyan a kapu felé nézett, de eszébe sem jutott a kapura rúgnia, nagyobb veszélyben volt az oldalt álló játékvezető, mint a kapu. Bedobásra ment a labda. A legkomikusabb rész utána jön, amikor a játékos a fejét fogja.

A múlt héten írtunk arról, hogy Sierra Leonéban 95–0 lett egy osztályozó mérkőzés, amit az ország szövetsége megsemmisített.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!