Háfra Noémi Dániában folytatja, a felszabadultságot, a pozitív életszemléletet keresi

2022. július 11. – 14:45

frissítve

Háfra Noémi Dániában folytatja, a felszabadultságot, a pozitív életszemléletet keresi
Fodor Csenge és Háfra Noémi ünnepli a győriekkel szerzett bajnoki aranyérmét – Fotó: MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Háfra Noémi, a Győri Audi ETO kézilabdacsapatának átlövője a 2022/23-as szezonban a dán Odense együttesében szerepel majd kölcsönben.

„Noémi elmúlt szezonjai nem úgy sikerültek, ahogy azt ő vagy bárki más elképzelte volna. Abban minden érintett fél egyetértett, hogy a játékosnak a legnagyobb segítség az, ha minél több időt tud pályán tölteni. Noémi fejlődését szem előtt tartva szeretnénk, ha újra régi formájában tudna játszani, ezért is járultunk hozzá ahhoz, hogy ideiglenesen csapatot váltson”

idézte Görbicz Anita elnököt a klub honlapja.

Görbicz szerint a dán bajnokság jelenleg az egyik legerősebb Európában, ráadásul az Odense színeiben Háfra a BL-ben is szerepelhet, és mivel többen is kiestek a posztjáról, várhatóan sok játéklehetőséget kap majd. A 23 éves Háfra optimistán nyilatkozott a rá váró dániai évről:

„Több megkeresés, érdeklődés is érkezett, ami egy ilyen szezon után különösen örömteli volt. Nagyon közel áll hozzám a skandináv mentalitás, és szeretnék még többet megtudni arról a mindennapi felszabadult és pozitív életszemléletről és kézilabdáról, amit a játékosok képviselnek ebben a régióban, valamint biztos vagyok benne, hogy taktikailag és fizikailag is sokat fogok fejlődni.”

Háfra a 2018-as Európa-bajnokságon robbant be a magyar válogatottba, győztes gólt lőtt a németek ellen, ami az olimpiai szereplés egyik kulcsa volt. A fejlődése azóta megtorpant, a BL négyes döntőjében, ahol a Győr második lett, nem kapott egyáltalán bizalmat edzőjétől, a bajnokságban sem annyit játszott, amennyit szeretne. Az Odensénél lendületet kaphat.

„Fals leegyszerűsítés, hogy a Győr tette volna tönkre a játékost, mert már az utolsó ferencvárosi idényében megtört a pályaíve, és nem fejlődött úgy, ahogyan mindenki szerette volna. A vele egyidős norvég Reistad lehagyta, de így tett az a nála két évvel idősebb cseh Marketa Jeřábková is, aki 2017-től három éven át Érden játszott” – értékelte a helyzetét egy korábbi Telex cikkben Borsos Attila, a sportág szakértője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!