Az uszonyos úszó Senánszky Petra már második aranyérmét nyerte a világjátékokon

2022. július 10. – 09:25

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar sportolók egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek az Egyesült Államok-beli Birminghamben zajló 11. világjátékok második versenynapján.

A nyitónapon uszonyos gyorsúszásban 50 méteren nyerő Senánszky Petra ezúttal 100 méteren győzött, míg Varga Krisztina ezüstérmet szerzett ezen a távon – tudatta a világjátékok magyar sajtócsapata.

Senánszky Petra már két aranyat és egy ezüstöt nyert a birminghami világjátékokon – Fotó: Nemzeti Versenysport Szövetség
Senánszky Petra már két aranyat és egy ezüstöt nyert a birminghami világjátékokon – Fotó: Nemzeti Versenysport Szövetség

„Mozgalmas időszakon vagyok túl, de ez a világjátékok kiemelt versenynek számít, nagyon boldog vagyok, hogy mindkét számban megvédtem a címem. Az meg külön fantasztikus érzés, hogy az aranyak mellett a váltóval ezüstérmesek lettünk” – idézte a közlemény az immár négyszeres világjátékok-győztes Senánszkyt.

Mozsár Alex a 200 méteres felszíni úszásban másodikként, Bukor Ádám harmadikként csapott célba.

Női 400 méteres felszíni úszásban Blaszák Lilla negyedik, Szabó Anita ötödik lett. A férfiaknál 50 méteres uszonyos gyorson Holoda Péter negyedik, Sincki Ádám ötödik helyen zárt, és ötödikként ért célba a Mozsár Alex, Hamlin Matthew, Kiss Nándor, Bukor Ádám összeállítású 4x100 méteres férfi felszíni váltó.

Karatéban az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor ötödikként végzett a 75 kilósok között, miután harmadik meccsén – a beszámoló alapján – vitatott döntés után kikapott üzbég ellenfelétől, magyar óvás ellenére az eredmény nem változott.

„Nagyon csalódott vagyok, jól felkészülve érkeztem Birminghambe, ilyennel még nem találkoztam. Egy dolognak azért nagyon örülök, ez pedig az, hogy Tadissi Martial éremmel térhet haza” – mondta Hárspataki Gábor, utalva a másik karatés egy nappal korábbi ezüstjére. A súlycsoport eredményhirdetésénél Mészáros János, a magyar csapat delegációvezetője volt az éremátadó. A karateversenyen ott volt Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is – áll a kommünikében.

Magyarországot 59 sportoló képviseli 17 sportágban a birminghami eseményen. A küldöttség két versenynap után 4 arannyal, 4 ezüsttel és 4 bronzzal a hatodik helyen áll az éremtáblázaton.

A világjátékok a nem olimpiai sportágak (néhány kivétel akad, mert itt és ott is a program része) legfontosabb, az olimpiákhoz hasonlóan négyévenként megrendezett globális versenye.

Kövess minket Facebookon is!