A katari foci-vb-n tízezrek sörözhetnek, de a stadionokban tilos lesz inni

2022. július 8. – 12:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy az idei katari világbajnokságon csak korlátozottan fogyaszthatnak alkoholt a szurkolók a muszlim ország szabályai miatt, és most már néhány konkrétum is kiszivárgott a sörözésről.

A Reuters egy, a világbajnokság terveit ismerő forrásra hivatkozva azt írta, hogy a stadionokban a meccsek alatt nem lehet sört árusítani, arra csak az arénákon kívül lesz mód. A szurkolók így csak a meccsek előtt és után tankolhatnak fel.

A futballtornák összenőttek a sörrel, minden világversenyen rengeteg fogy belőle a helyszínen és a tévék előtt is, nem véletlenül tűnnek fel globális sörforgalmazó cégek is a legnagyobb szponzorok között.

A sörözés hagyománya most sem fog megtörni, csak éppen időben és térben korlátozzák. A Reuters által megismert terv szerint a novemberben startoló vb-n a fő szurkolói zónának számító dohai Al Bidda parkban lehet majd sörhöz jutni.

A dohai golfklub egyik használaton kívüli sarkában, amelyik a stadionoktól és a fő szurkolói zónától néhány kilométerre található, 15-20 ezer szurkoló számára is elérhető lesz az alkohol, derül ki a dokumentumból. Emellett lesz egy háromméteres fallal körülvett homokos plázs is az egyik szálloda közelében, ahol 10 ezer ember fogyaszthat technozenét és alkoholt.

A világbajnokság szervezőbizottsága hivatalosan nem erősítette meg, hogy ezek a tervek, csak annyit közöltek, hogy a néhány szállodán és báron kívül, ahol eddig is lehetett alkoholt vásárolni, még kijelölnek zónákat a vb alatt.

Katarban valóban lehet korlátozottan alkoholhoz jutni, de nem olcsó mulatság, egy korsó sörért 7 ezer forint körüli összeget is elkérhetnek, és ehhez még az útlevelet is fel kell mutatni. Arra sem érdemes alapozni, hogy majd valaki otthon felpakol néhány palack italt, mert a határokon szigorú ellenőrzés van alkohol tekintetében is.

Arról még nem született megállapodás, hogy mennyiben maximalizálják a sör árát a világbajnokságon, korábbi hírek szerint 2500 forint lehet majd egy korsó.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!