3000 km-t utazott a Fradi a kazah bajnok elleni BL-selejtezőre, nem lett meg a győzelem

2022. július 6. – 18:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elkezdte az európai kupaszereplést a Ferencváros, a kazah bajnok Tobol elleni meccsre több mint 3000 km-t utazott Sztanyiszlav Csercseszov együttese. A győzelem nem lett meg, Budapesten dől majd el a továbbjutás.

Végig a Ferencváros birtokolta többet a labdát, főként az első félidőben a komolyabb helyzeteket is ők dolgozták ki, de nem sikerült betalálni, 0-0 lett a meccs vége.

A kazahok mélyen védekeztek, és megszállták a középpályát is, a Fradi támadói gyakran változtatták a pozíciójukat, hogy elvigyék a védőket, és helyet csináljanak. Az első félidőben volt is egy-két nagyobb helyzete a magyar csapatnak, de érezhető volt az idény eleji forma, a pontosság, a kreativitás hiányzott a játékból. Főként egyéni megoldásokkal próbálkoztak a játékosok, ritkán láthattunk kombinatív összjátékot.

Zachariassen hagyta ki a Fradi legnagyobb helyzetét, a labda Boli lövése után kijött a kazah kapusról, de Zachariassen nem tudta belőni. Veszélyes kontrái voltak az első félidőben a Tobolnak, az egyik helyzetüknél Tosics kapásból lőtt a jobb alsó felé, már a kapuson is túljutott a labda, de a gólvonal közeléből Vécsei szögletre mentett.

A második félidő unalmasabb játékot hozott, továbbra is a Fradi dominált, de a magyar csapat ritkán jutott el az ellenfél kapujáig, az utolsó passzokba mindig hiba csúszott.

Kétmeccses a párharc, nem olyan tragikus a döntetlen a Fradinak, otthon bőven lesz esély a továbbjutásra, egyéni képességek terén a Ferencvárosnál az előny, a kazah csapat játékoskerete negyedannyit ér. A kérdés csak az, hogy ez az eredményben is megmutatkozik-e majd a visszavágón.

Tobol Kosztanaj – Ferencváros 0-0

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!